Hoppa till sidans innehåll

Herrar A: Poäng med mersmak i DM

04 MAR 2019 00:22
Lindeborg fick 1-1 och en poäng med sig hem till Lindeborgs IP.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2019 00:22

När Lindeborgs FF 1948 begav sig till Aggarpsvallen för att möta Skabersjö IF som i fjol kvalade upp till fyran, var status på laget högst oklart. 

Detta efter en försäsong som hittills präglats av många återbud och ett behov av att spela med rätt många 14 och 15 åringar.

 

De två senaste matcherna har precis som idag varit mot division 5-motstånd. Först mot FC Möllan och sen mot Liria IF. Matcherna med helt olika utgångar. Mot Möllan blev det klar förlust efter 2 utvisningar i första halvlek och mot Liria blev det 6-3 i favör till LFF.  

 

Under lördagen mötte man Skabersjö som, förvisso enligt obekräftade källor, bytt ut en del av sin trupp sen i fjol men som ändock bara var två matcher från att åter spela i division 4.

 

Enligt tränare Palhoto skulle det mycket väl ha kunnat vara en betryggande ledning i favör till Fältet redan efter en halvtimme.

 

-       Första 30 dominerade vi och skapade tre, fyra gyllene chanser. Bättre skärpa och vi hade lett med 3-0, menade han.

 

Istället var det Skabersjö som i den 38:e minuten gör 1-0 genom Dennis Karbell på en hörna. En hörna som kanske hade kunnat undvikas om fokus hade varit lika tipp-topp i den 38:e minuten som i de föregående 37 minuterna.

 

Men, Lindeborg skulle få en gyllene chans till kvittering. I inledningen av andra halvlek fick gästerna en straff men hemmalagets målvakt, tillika ex-Fältaren Andreas ”A.A” Antonsson lyckades stå pall och höll ställningen vid 1-0 till de gröngula.

 

Andra halvlek fortsatte sedan lite snarlikt den första halvleken. Att Lindeborg hade lite mer av spelet men med en skillnad: Orken började tryta lite.

 

Därför var det kanske lite befriande och lite energiboost att Skabersjö, med 17 minuter kvar av matchen, fick en utvisning.

 

I det skedet av matchen gick Palhoto ner på en trebackslinje för att sätta tryck på motståndarna vilket gav utdelning i slutminuterna. Leudan ”Done” Peci avancerade in i straffområdet och jobbade fram straff nummer två för Fältet denna dag.

 

Den här gången stegade målvakt Joel Tindberg fram och förvaltade chansen väl. 1-1 på straffen blev också slutresultatet.

 

-       Framtiden ser bra ut. Jag är mycket nöjd idag. Framförallt med att vårt höga presspel ger resultat och att lagmoralen i laget är på topp, säger Richard Palhoto.

 

Den andra matchen i Grupp 19:s första gruppspelsomgång mellan Dalby och Hardeberga slutade med klar vinst för Dalby, 6-0.

 

Nästa match för Fältet är mot Hardeberga BK. Söndagen den 10/3 borta klockan 13.00.

 

Med varandra – För varandra.  

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link

Se all info