Onsdagar 18:30 - 20:00  Lindeborgs IP (konstgräs)

Summering av året 2022!
2023-01-03 14:06

2022 är avslutat och arbetet för 2023 är i full gång. Men vi i ledarstaben skulle vilja stanna till lite och blicka tillbaka på året som passerat.

Mycket nöje,

Året började ganska trevande, en träning var sällan den andra lik eftersom vi kunde vara allt mellan 4 och 25 varje gång. Förutsättningarna för en rolig säsong var svåra. Olika spelare på träningarna innebar att det blev svårt att sätta ett spel för vår del och det märktes också i matcherna. Spelformen 9v9 var även detta nytt för året och att vi spelade på 11-manna mål för första gången. Mycket nytt, mycket att lära!

En tung vår fick dock med glädje avslutas med en seger vilket lyfte moralen och vågade låta många tro på en bättre höst.

Efter ett par månader av hård träning i sommarsolen var vi redo för hösten och en nystart. Där åkte vi tyvärr direkt på en tuff törn av GIF Nike som gjorde svårt för oss hela matchen där vi inte fick tag i bollen och möjlighet att etablera ett eget spel.

Det var därför ett mycket revanchsuget Lindeborg som klev ut på konstgräset på Heleneholms IP för att möta Heleneholms SK, och vilken match det blev.
Allt hårt slit lönade sig till sist skulle det visa sig. En nästintill perfekt genomförd match av hela laget dessutom bestämde sig Kamil för att spika igen fullständigt längst bak vilket gjorde att segersiffrorna skrevs till 6-0 för Lindeborgs FF.

Med vind i seglet stod Hyllie IK som nästa motståndare en vecka senare hemma på Lindeborgs IP. Ett lag som vi mötte under våren där vi gör 2 riktigt bra halvlekar, men där en skada på vår målvakt gör att vi tyvärr inte mäktar med i sista halvleken. Därför luktade det än en gång revanch när vi klev ut för matchstart. Denna gången stod även Christian för första gången vid sidlinjen som ny tränare tillsammans med Morgan.

Även denna matchen skulle visa sig vara en fantastiskt genomförd match, två mycket hårt kämpande lag och en mychet jämn match där vi gör 1-0 tidigt men får se Hyllie rulla in kvitteringen sent i första halvlek. I andra halvlek stod matchen och vägde väldigt länge ända tills vi tar tillvara på vår chans och gör 2-1.
Tredje halvlek klev Hyllie högre i jakten på kvitteringen och det var väldigt nära ett par gånger. Men till slut får vi ett omställningsläge och sätter spiken i kistan med 3-1. Eufori, segersång och ett växande självförtroende.

Höstens andra bortamatch spelas på hemmaplan mot LB07 då man ändrade speltiden så det skulle fungera för båda lagen, det resulterade i att vi spelade matchen på vår hemmaplan men i bortaställ. Vårens drabbning hade slutat 1-14 till LB07 men ett stärkt LFF gör ännu en gång en strålande insats. En mycket välspelad match med två bra lag slutar 3-3 och eftersom båda lagen hade sina chanser att avgöra får man tycka att oavgjort var ett rättvist resultat.

Helgen därpå besegrades Kvarnby IK med 6-4 och ytterligare en helg senare fick Malmö City FC se sig besegrade med 5-2 efter bland annat en snyggt slagen straff av Kürsat.

Årets näst sista bortamatch är mot FC Möjligheten i Kvarnby där vi gör en fantastisk första halvlek med 5 mål fram och 0 bak. Andra halvlek tappar vi tempot och låter Möjligheten reducera tre gånger om, dock tar vi oss samman i sista halvlek och rullar in ytterligare en boll i slutet och matchen skrivs 6-3 till LFF.

Årets två sista matcher avslutas mot Ariana FC och BK Olympic, där tyvärr båda lagen var ett nummer för stora för oss, så är det ibland!

En helt fantstisk höst från alla spelare, vi i ledarstaben kan inte nog uttrycka vår stolthet för hur bra ni har kämpat under hela året, stort stort tack för i år!

Kallelser för nästa träningstillfälle kommer att komma ut i veckan, v hoppas vi ser så många som möjligt av er där

Eftersom vi nästa säsong kommer spela 11v11 kommer vi också göra plats för fler spelare i truppen, så skulle de finnas killar där ute som är sugen på att komma och spela fotboll i ett härligt gäng är ni varmt välkomna ner till Lindeborgs IP, våra träningstider kommer att uppdateras här på hemsidan.

2022-09-30 09:23

P14 fortsätter gå som tåget. Efter vinster mot Heleneholms SK (6-0) och Hyllie IK (3-1) spelade man oavgjort (3-3) mot LB07 i en bortamatch som spelades på Lindeborgs IP.

Matchen mot LB07 följdes upp av en vinst mot Kvarnby IK (6-4) och vinst mot Malmö City FC (5-2) vilket gör att man inkasserar 13 poäng och parkerar på 2:a plats i tabellen.

Vi snackade med Kürsat "Kürre" Demir i laget och kollade läget!

Tjena Kürre, efter premiärförlusten har ni nu fem raka matcher utan förlust, hur är stämningen i laget?

- Stämningen i laget är bra just nu, alla är på väldigt bra humör efter fem raka utan förlust varav fyra är vinster.

Fem raka utan förlust är riktigt bra, vad tror du det beror på att ni har gjort det så bra under hösten jämfört med våren?
- Vi har tränat väldigt hårt efter våren, vi har jobbat mycket med våra svaga delar i matcher för att kunna göra det bättre och som vi ser nu gör vi det mycket bättre.

Match på lördag mot FC Möjligheten som också har gjort det bra denna hösten, vad behöver ni göra för att stå som vinnare?
- För att vinna mot FC Möjligheten måste vi som lag stötta varandra oavsett vad som händer under matchens gång. Vi måste hålla uppe humöret även om vi ligger under och tro på det vi gör.

Som vi har förstått från tränarna så har du fått en lite annorlunda position, hur tycker du själv det är att spela där? Hur tycker du det går för dig och är där något du känner att du kan bli ännu bättre på?

- Jag tycker att har varit ganska bra i min nya position, så det känns bra. Det jag kan utveckla tror jag är konditionen, för att jag ska orka hela matchen.

Detta är sista året ni spelar 9-manna, vad ser du mest fram emot inför nästa år med 11-manna?

- Jag ser fram emot att spela 11-manna, vi kommer ha större yta att löpa på och fler spelare på plan att kombinera med så jag tror vi kommer göra det riktigt bra.

Vi passade på att fråga coach Morgan hur han tycker att laget sköter sig.

- Det märks på träningarna framför allt de senaste veckorna vilket fokus killarna har, dom har förstått vad som krävs för att vinna matcher och det är hårt arbete. det är riktigt kul att se.

Fem raka utan förlust, är där något som kan stoppa er?
- Absolut, vi har tuffa motståndare kvar att möta men den viktiga matchen tror jag är mot vårt eget fokus, inställningen som killarna har gått in med i matcherna under hösten har varit helt exceptionella men det viktiga är att vi inte tappar det.

Ni ligger tvåa i tabellen, ni har tre tuffa matcher kvar mot 1:an, 3:an & 4:an som det ser ut just nu, vad tror du om era chanser att sluta högt upp i tabellen?

- Jag tycker vi har väldigt goda chanser, men vi måste ta en match i taget nu, först och främst ska vi möta FC Möjligheten, efter det tar vi nästa och sen nästa.

Vad säger du om Kürres insatser i höst?

- Kürre har gjort det jättebra, han har tagit ett kliv in i banan från ytter till central mittfältare och där har han visat goda kvalitéer. Han är en väldigt smart fotbollsspelare och kämpar för allt han har varje match.

Slutligen, matchen mot FC Möjligheten, hur slutar den?

- Svårt att säga, FC Möjligheten har precis som vi gjort en jättebra höst. Men vi går för seger.

Vi önskar Kürre, Morgan och övriga laget stort lycka till i helgen, för de som vill se matchen så spelas den på lördag klockan 14:30 på Bäckagårds IP.