Hoppa till sidans innehåll

MM P13: Tung förlust - Men det här laget får mig att drömma

07 SEP 2017 09:23
Pojkar 13 visade att lilla Lindeborgs FF:s framtid är bland de stora lagen!
  • Skapad: 07 SEP 2017 09:23

På besök på Lindeborgs IP kom BK Olympic. Ett lag som av LFF:s tränare Omid Bornaei beskrevs som ett av skånes bästa i ålderskategorin. Det var nervösa killar i Lindeborg inför matchen. Semifinal i MM, det är häftigt för ”lilla” Lindeborgs FF. Men så fort domaren blåste igång matchen var det som att all nervositet förvandlades till tändvätska istället.

Det var en jämn batalj som utspelades på IP denna kväll. Olympic spelade förvånansvärt mycket långa bollar och inte alls det snabba kortpassningsspel som man hade kunnat förvänta sig.
De långa bollarna satte självklart press på LFF:s försvar men antingen så bröt försvararna bollen på ett säkert sätt eller så var målvakten med på noterna och avstyrde anfallen.

 

En gång i första halvlek, lyckades Olympic komma hela vägen och sätta bollen i mål men de röda lät sig inte knäckas och i första halvlek var det faktiskt stora delar spel på bortalagets planhalva. Bara kort efter Olympics ledningsmål kom kvitteringen. Ett olyckligt ingripande av bortamålvakten på ett löst inlägg gav öppet mål och inga som helst problem för LFF att sätta bollen i nät.

Andra halvlek fortsatte till en början som den första. LFF hade mer spel än sina motståndare som fortsatte att spela långt och försökte hota med att lägga bollar bakom LFF:s backlinje. LFF däremot försökte på ett konstruktivt sätt variera de långa bollarna med ett kortpassningsspel som Lindängenlaget inte alls hade räknat med.

 

Men efterhand som halvleken gick tog Olympic över mer och mer och det var ett febrilt kämpande Lindeborg som avstyrde det ena skottförsöket efter det andra. Vi fick se prov på modigt och uppoffrande försvarsspel när LFF-spelarna slängde sig för att täcka skott i straffområdet, målvakten spelade lugnt och behärskat och ribban hjälpte till vid ett par tillfällen.

Länge såg det ut att gå mot straffar men till slut orkade inte LFF stå emot. Olympic fick in 2-1 och det orkade inte LFF resa sig efter.

 

Olympic går till final där de troligtvis ställs mot Malmö FF men den storpublik (Ja det var minst lika mycket folk på plats som när herrarna spelade och det var ett häftigt tryck när det vankades målchanser till LFF) fick bevittna en insats som ger mersmak inför fortsättningen. Det här Lindeborgslaget kommer att bli ett lag att räkna med framöver. Var så säkra på det.

 

Grabbar, jag förstår att ni är besvikna och det ska ni få lov att vara, men när den största besvikelsen lagt sig så ska ni vara otroligt stolta över er insats. Ni mötte trots allt ett av stans bästa lag och ni matchade dom på ett fint sätt. Vad ni kan åstadkomma är upp till er själv och det finns inga som helst begränsningar. Våga  tro. Våga drömma. Det gör jag! 

 

Lycka till framöver!

 

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link
Lindeborgs FF 1948 - P16 Skåneserie A, vår
Lindeborgsgatan 373
215 81 Malmö
Telefon: 040138380
E-post: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link