Hoppa till sidans innehåll

P13: Framsteg och framgångar

03 SEP 2017 21:45
På onsdag är det avspark i Malmömästerskapets semifinal för 13-åriga pojkar. Lindeborgs FF 1948 är med i ”the final four” efter sin storseger i kvartsfinalen.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2017 21:45

 

Kvartsfinalen mot Lilla Torg FF vanns tämligen komfortabelt. Hemma på Lindeborgs IP blev det hela 11-2 och avancemang till semifinal.

 

I semifinalen blir det ett svettigt derby mot grannen BK Olympic.

Omid Bornaei, en av ledarna i truppen och tillika stabil mittfältsmotor i vårt A-lag för herrar, ger oss lite tankar både inför matchen och blickar tillbaka på debutåret på 11-manna såhär långt.


En av P04:s tränare Omid Bornaei, här i aktion i A-lagsmatchen mot Klågerups GIF. 

När lag P04 gick in i seriespelet i våras gjorde man det för första gången på 11-manna. Något som Omid sa märktes i spelet.

 

-       Mycket sjumanna-tänk satt kvar i grabbarna, 11-manna planen är ju betydligt större och det tog lite tid att få ordning på positioneringen, rörelen och så offsideregeln såklart, menar tränaren.

 

-       Men nu känns det som att det sitter mycket bättre.

 

 

Trots att det var en massa nytt i och med 11-mannaspelet lyckades laget ändå hamna på en hedersam fjärdeplats i P13 Sydvästra B3. Något som givit mersmak för grabbarna och truppen har enligt Omid utökats med 5-6 spelare som alla bidrar med positiv stämning i truppen.

 

Vad som är signifikativt för P13 är den enorma lagkänslan. Alla spelare kämpar och sliter för varandra och även om där är många spelare som besitter en hög individuell skicklighet så är det ingen spelare som sticker i väg. Alla spelar för varndra.

 

-       Vi tränare (Thim Lang och Stefan Andersson är också med i ledartrojkan) lägger mycket vikt vid laget före jaget och särskilt när nya spelare kommer så tycker vi att det är viktigt att de känner sig välkomnade på ett korrekt sätt, menar Omid.

 

Just hur viktigt det är att få nya spelare att känna sig välkomna är något Omid själv fått erfara då han själv bytt lag och blivit ”en av de nya”.

 

-       Det är klart att det är viktigt med ett bra välkomnande! Man byter oftast lag av en anledning och då är det extra viktigt att man känner sig som en i laget tidigt, menar han.

 

 

Med både nya och gamla spelare har Pojkar födda -04 startat höstsäsongen på ett fantastiskt sätt. Efter 4 matcher har laget överlägset flest gjorda mål och överlägset bäst målskillnad i serien och dessutom kommer man som sagt få spela semifinal i MalmöMästerskapet för 13-åringar.

 

Det väntas bli en tuff och spännande match och därför har ledarstaben pratat mycket med spelarna om att passa på att vila under helgen efter lördagens derbyvinst mot Hyllie IK.

 

-       Ja, de behöver vila ordentligt i helgen för att komma laddade till måndagsträningen där vi förbereder oss för matchen. Därefter gäller det att vara på hugget redan från matchstart då Olympic är ett av skånes bästa lag i vår åldersgrupp, menar Omid.

 

Är ni lika sugna som jag på att se P13 in action? Gör då som jag ska göra.

 

Kom ner och stötta grabbarna på Lindeborgs IP. Nu på onsdag klockan 18.00 går matchen igång.

 

Lycka till alla grabbar i P13. Hela föreningen håller tummarna för er!

Den andra semifinalen spelas mellan Kvarnby IK och vinnaren mellan IFK Klagshamn och Malmö FF. 

 

Vinnarna i de båda semifinalerna möts i final på Lindeborgs IP den 1/10. 

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link
Lindeborgs FF 1948 - P16 Skåneserie A, vår
Lindeborgsgatan 373
215 81 Malmö
Telefon: 040138380
E-post: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link