Hoppa till sidans innehåll

Damer A: ”Krippe” fortsätter över 2020

22 NOV 2019 10:29
  • Skapad: 22 NOV 2019 10:29

Efter halva säsongen spelad kände damerna i Lindeborgs FF 1948 att det behövdes ett byte på tränarposten. Ut gick Patrik Sörensen och Rickard Ejderbrink. In kom återvändande Krister Jönsson som ledde laget så sent som säsongen 2017.  

Sportsligt gjorde damerna en kanonsäsong egentligen från start till mål. Poängmässigt landade laget på starka 37 poäng på de 20 spelade matcherna vilket också är den starkaste säsong som damerna gjort sedan laget startade upp 2014.

Sedan ”Krippes” återkomst tog laget 15 av 24 möjliga poäng och matcherna där poängen tappades lovade prestationen mer.

Därför fanns det inga tvivel varken från föreningens håll, spelartruppens eller från ”Krippe” själv angående en fortsättning över 2020.

-       Överenskommelsen är ettårig men vi ser det mer som att vi tar det ett år i taget än att vi sätter en deadline för överenskommelsen, menar klubbens ordförande Martin Nerbring.

Vidare förstärker han att förtroendet för Jönsson går hand i hand med hur damtruppens förtroende för tränaren ser ut.

-       Med ”Krippes” engagemang i styrelsen de senaste åren har vi en väldigt klar bild över hur hans tankar kring laget och förening går. Det ihop med att truppen tydligt visat att de vill ha kvar honom ligger till grund för att vi fortsätter samarbetet.

Krippe själv menar från sin sida att den största anledningen till fortsättningen vilar på en spelartrupp som är driven och vill framåt.

-       Det finns en vilja i laget som ger mig glöd. Jag ser det som en fantastisk möjlighet och utmaning att ännu en gång coacha ett lag upp från fyran till trean, menar han.

Det stora problemet de senaste åren för LFF:s damlag har varit att antalet spelare varit för lågt. Både inskrivna i truppen men framförallt närvarande på träningarna. För inte så länge sedan hade damerna en intern överenskommelse om att de var tvungna att vara minst 6 spelare på träning. Den låga gränsen finns det idag inte någon anledning att hålla kvar vid då truppen numera innehåller 24 damer där i alla fall hälften i snitt dyker upp på träningarna.

Det enda som saknas i truppen just nu är en ordinarie målvakt som kan vakta buren. I dags läge är det en av lagets anfallare som ställer sig mellan stolparna för att hjälpa laget.

-       Det fungerar, men kanske inte över tid, påpekar Jönsson.

Säsongen 2020 kommer onekligen bli spännande. Den energi som damerna fått av ett framgångsrikt seriespel 2019 i samspel med att nya spelare kommer in och stärker truppen ytterligare får ”Krippe” att se positivt på kommande säsong.

-       Om jag tittar på lagen som ligger i vår serie just nu så känns det som att vi absolut ska kunna kämpa om en Topp 3 placering. Kanske att vi behöver få in ytterligare någon spelare till som har samma mentalitet som den nuvarande truppen. Det är trots allt lagets laganda som har hållit de kvar i föreningen.

Fokus på träningen kommer efter uppehållet att ligga på en hel del fys. Men att bollarna ska läggas åt sidan under en tuff försäsongsträning finns inte på kartan för LFF-tränaren.

-       Jag har själv aldrig gillat att löpa utan boll och därför kommer vi att försöka involvera bollen i våra fysövningar så mycket det bara går.

Dessutom kommer laget att träna mycket förflyttning och bollkontroll.

 

Under vintern kommer vi att kunna se damerna i KVB-cupen den 27/12 och Eurocity Cup den 26/1.

 

Vi önskar Krippe och hans damer ett stort lycka till under spelåret 2020 och ser fram emot att följa laget under året!

Med varandra – För varandra

 

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link

Se all info