Hoppa till sidans innehåll

Herr A: Optimism inför premiären.

05 APR 2019 23:10
Trots en del frånvaro är det positiva känslor i LFF1948 inför premiären mot Bellevue.
  • Skapad: 05 APR 2019 23:10

Under Lördagen är det så äntligen premiär för Herrlaget i Division 6. Man åker till Stadionområdet för att möta FC Bellevue.

 

Senast de båda lagen möttes var i MM i vintras i en tämligen dålig fotbollsmatch. Sedan dess har det hänt mycket i Lindeborg och troligtvis också i FC Bellevue.

 

Premiäromgångens motståndare visade sig under fjolåret vara en riktigt jobbig motståndare för Fältet. Bellevue vann med 2-1 på Lindeborg under våren och hela 5-2 på sin ”hemmaplan” under höstdelen av säsongen.

 

Förhoppningsvis kan Lindeborg vända trenden mot Bellevue genom att vinna den här matchen.

 

Tränaren Richard Palhoto ser fram emot matchen:

 

-       Jag har en bra känsla. Det är lite pirrigt i magen men det släpper imorgon.

 

Det som enligt Palhoto talar för att LFF får med sig alla tre pinnar hem är fysiken. Sedan MM-matchen mot FC Möllan har laget inte förlorat sista halvtimmen vilket han menar är det bra tecken på att man orkar hela matcherna.

 

-        Dessutom är lagmoralen på topp. Det var länge sedan vi hade en så bra gruppdynamik som vi har nu, menar tränaren.

 

En som tyvärr inte får vara med i premiären är Philip Allegra som i träningsmatchen mot FC Orient ådrog sig en allvarligare knäskada sedan en motståndare gått lite väl hårt in i närkampen.

 

-       Jag tycker absolut att han kunde ha undvikit att tackla i det läget. Bollen var inte ens i närheten, förklarar mittfältaren själv.

 

Situationen som föranledde tacklingen var när Allegra bryter bollen från en Orient-spelare, då kommer en annan spelare in från sidan och sparkar honom på knäet. Resultatet blev enligt undersökning att en flisa av knäskålen, ungefär som en spricka i knät och domen från läkaren är att det kommer ta minst en månad att komma tillbaka.

 

-       Tur i oturen så ser det ut som att jag slipper operation. Därför är rehaben redan igång och om allt flyter på som det ska är jag tillbaka inom 1–2 månader, säger Allegra.

 

Men premiären kommer han alltså att missa. Mittfältaren, som i fjol blev utsedd till Årets spelare i herrtruppen, kommer att se matchen från sidlinjen istället.

 

-       Det är klart det känns tufft att missa premiären. Man har varit så fruktansvärt taggad på denna säsongen.

 

Oavsett om Philip själv är på planen så ser han med optimism fram emot premiären.

 

-       Jag tror vi har alla förutsättningar för att ta hem alla tre poäng. Vi har haft en bra försäsong och det ser lovande ut med de spelare vi har. Hög kvalité och mycket hjärta.

 

Optimismen flödar, verkar det som, både i ledarstaben och i spelartruppen. Det bådar gott inför premiären av Division 6 Sydvästra A.

 

Matchen mot FC Bellevue spelas alltså under Lördagen den 6/4 klockan 15:00 på Stadionområdets konstgräs.

 

Välkommen ner!

 

Forza Fältet!

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link

Se all info