Hoppa till sidans innehåll

Herrar A: Lindeborgs FF 1948 förlänger med Richard Palhoto

27 OKT 2019 22:45
Efter det lyckade kvalet gjorde föreningen klart med tränaren för 2020.
  • Skapad: 27 OKT 2019 22:45

Ett oerhört tungt år resultatmässigt slutade i en övertygande kvalvinst mot Holmeja IS. Även om platsen i Division 6 redan innan kvalet var säkrad så var vinsten med sammanlagt 9-0 över två möten imponerande, övertygande och fruktansvärt viktig.

Dagarna efter kvalet gjorde föreningens senior- och fotbollsansvarige Mats Olsson klart med Richard som alltså får förtroendet även nästa säsong.

-       Richard brinner för uppdraget, för killarna o för klubben. Han är bra på att utveckla unga spelare och han har ett enormt hjärta för föreningen. Killarna i laget gillar honom och efter den här säsongen är han revanschsugen, menar Mats Olsson.

Själv känner Richard att säsongen 2019 var en rejäl missräkning. Med en bra försäsong bakom sig hoppades både han och truppen på en lyckad säsong. Men inledningen på seriespelet blev inte riktigt vad man hoppades på.
Även om laget lyckades ta mer än hälften av sina poäng de första fem omgångarna så tunnade poängskörden ut sig efter hand.

-       Jag tror att dippen poängmässigt berodde på en del skador på nyckelspelare, men om man bortser från resultaten så är har gruppen visat sig vara både fantastiskt rolig att jobba med och dem har varit träningsvilliga, menar Palhoto.

Vidare menar han att spelet under hösten trots alla motgångar gav många positiva besked.

Nu när det är klart att Richard tränar truppen även nästa år hoppas han att laget kan ta nästa steg.

-       Med stommen kvar kan vi bygga vidare och fortsätta utvecklas som grupp. Jag tror att truppen förstått vad som förväntas av dem i inställning och engagemang. Det krävs att alla är dedikerade gentemot spelet och gentemot resten av gruppen.

Exakt vilken trupp Palhoto kommer att ha till sitt förfogande vet vi av erfarenhet inte förrän efter frimånaden som infaller mellan 15 november till 15 december men klubben jobbar på att behålla så många som möjligt och samtidigt spetsa till truppen. 

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link

Se all info