Hoppa till sidans innehåll

Herrar A: Seger i ett kval som betydde mer än man tror

14 OKT 2019 00:24
2-0-segern på bortaplan följdes upp med en imponerande 7-0 seger i hemmaborgen.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2019 00:24

Redan innan första kvalmatchen förra lördagen mot Holmeja IS stod det klart att Lindeborgs FF 1948 redan hade säkrat en plats i nästa års division 6. Detta sedan det uppstått många vakanser i seriesystemet efter lag som blivit uteslutna eller har utgått. På Skånes FF:s hemsida gick att utläsa följande:

Det finns fem kvalförlorare och de tre bäst rankade kvalförlorarna flyttas upp direkt utan att behöva spela extra kvalmatcher. De två sämst rankade förlorande kvallagen möts i dubbelmöte (hemma/borta) den 19/10 resp. 26/10 om den fjärde och sista vakanta platsen.”

Det innebar att de tre bäst rankade lagen av alla kvallagen redan innan kvalet sattes igång redan var garanterade en plats i division 6 så länge man genomförde båda matcherna. Lindeborgs FF 1948 var bäst rankat av samtliga lag som kvalade till sexan.

Undertecknad är inte helt säker på om detta hade nått spelarna i LFF1948 eller inte inför returmötet med Holmeja IS.

Men med 2-0 med sig från första mötet infann sig ändå ett lugn och en avslappnad stämning i truppen inför returen.

Detta till trots, började matchen lite trevande från båda lagen. Mycket felpass och tekniska misstag präglade första 5-6 minuterna av matchen innan Lindeborg började etablera tryck mot gästerna.

Trycket gav utdelning snabbt och redan i 8:e minuten visade Elbasan Seljmani att målskytte är något som går i familjen (lillebror Astrit öser in mål i Superettan för Varbergs BoIS) när han distinkt satte 1-0 i en rätt så snäv vinkel. Innan halvleken var slut hade också pånyttfödde och evigt unge Marcus Tügel satt pannan mot bollen och snyggt vinklat in 2-0.

Om det fanns någon i gästerna som hade en liten tro på att kunna vända dubbelmötet till Holmejas fördel så såg Tügel till att släcka de planerna med sitt nickmål.

Efter paus blev det proppen ur. Suleyman Fakhro som varit lagets bästa målskytt i seriespelet krönte i 57:e minuten sin säsong med att göra 3-0 och i 73:e minuten satte Tügel sitt andra för dagen till 4-0. Därefter följde 5 minuters målkavalkad där yngligen Leudan Peci lät oss längta efter en ljus framtid när han gjorde 5-0 i 81:a minuten. I 84:e spädde Hasib Tajik på till 6-0 innan Elbasan Seljmani återigen nätade i 86:e minuten oh fastställde slutresultatet till 7-0.

En del har menat, där är även undertecknad inräknad, att det, sportsligt sett, vore mest rättvist att de tre bäst rankade lagen inte skulle ha kvalat alls. Eftersom man inte hade något sportsligt att spela för kunde det teoretiskt sett kunnat bli så att laget genom att inte ta ut sig till fullo hade gett platsen i sexan till sina motståndare och därmed hindrat potentiellt sett bättre lag att ta sig upp till eller hålla sig kvar i sexan.

Så som kvalstrukturen blev innebär det att Rinkaby GoIF och IK Bergandy förlorade sig kvar i Division 6 samt att Spanska Akademien FF förlorade sig till ett avancemang från division 7.

Men, denna kvalkarusell till trots så tror jag att de flesta spelarna i LFF inte kände till detta och därför spelade man med kniven mot strupen. Det gör segern mot Holmeja än mer imponerande. Vi har hört från en hel del lag sedan tidigare. Såväl Skanör Falsterbo IF, Anderslövs BoIK (som kvalade sig upp till division 5) som Gislövs IF menade på efter mötena på hösten att laget från Lindeborg spelade bättre än vad tabellen visade och nu sållar sig även företrädare från Holmeja till den skaran. Efter matchen på Lindeborgs IP sa gästernas tränare att LFF inte spelade som ett lag som krigade för att hålla sig kvar i sexan. Snarare som ett lag som skulle ta sig upp från sexan.

Matchen mot Holmeja visade att laget kan prestera när det behövs. Den individuella kvalitén finns där och återfinns både sammanhållningen och självförtroendet till nästa år så är jag övertygad om att laget kommer att hamna betydligt högre upp i serien än i år.

 

För motståndarna Holmeja väntar nu extrakval mot Östanå Bruks IF i en kamp om den sista platsen i division 6.

Lycka till! Säger vi till Holmeja och ett stort grattis till en fin avslutning på säsongen säger vi till våra röda krigare i Lindeborgs FF 1948!

 

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link

Se all info