Hoppa till sidans innehåll

Inför Dam A:s premiär

13 APR 2019 00:22
Patrik Sörensen: ”Jag ser fram emot detta äventyr som startar idag”
  • Uppdaterad: 13 APR 2019 00:22

Så är det äntligen dags för premiär även för våra Damer. Första matchen spelas på bortaplan och det på Bäckagårds IP med Kvarnby IK som hemmalag.

 

Det är långt ifrån en optimal försäsong som LFF1948 har haft. Istället för att fokusera på att hitta spelet och sätta en startelva har laget fått lägga nästan all energi på att överleva. Och är det något som är signifikativt för det här laget är det just att hitta sätt att överleva på.

 

Många avhopp sedan förra säsongen, en del på grund av studier, skador eller flytt utomlands eller upp i landet, har gjort att truppen varit extremt tunn och i många fall har träningar fått ställas in. Men på något sätt har det här laget hittat tillbaka ännu en gång. Det finns ett talesätt som säger att drakar lyfter i motvind och det ska bli extremt intressant att se det här laget flyga högt under säsongen.

 

Men, trots att laget fått lite lugnt efter att det trillat in ett antal nya och gamla spelare i truppen har tränare Sörensen andra, kanske i sammanhanget lättare, bekymmer.

 

-       9-manna. Hur ställer man upp då? säger han frågande.

 

Inför årets seriespel har Skånes FF infört en regel som ger lagen möjlighet att genomföra matcherna som 9-mannamatcher om man inte har tillräckligt med spelare att tillgå. I den här matchen har Lindeborg behov av att tillämpa den möjligheten.

 

-       Vi kommer troligtvis starta med en 3-4-1-uppställning. Kvarnby är ett ungt och passningsskickligt lag som löper oerhört mycket. Därför blir det viktigt att hålla tätt med låg press i inledningen och försöka få fatt i bollen och spela upp på kontringar. När vi kommit in i matchen vill vi spela ett varierat spel med bollinnehav och ibland gå rakare mot mål, säger ”Sören”

 

När det kommer till defensiven så känner Patrik att laget är stabilt. Däremot har laget tappat en del offensiva pjäser sedan förra säsongen. Men han är övertygad om att det kommer gå bra ändå.

 

-       Andra kommer att kliva fram och göra det bra. Vem det blir som gör det ska bli intressant att se men det finns ett par stycken som både vill och kan ta den rollen under säsongen.

 

Det faktum att laget knappt spelat några matcher under försäsongen gör att det är svårt att säga var laget står i förhållande till sina motståndare.

 

-       Men jag hoppas att tjejerna tror på sig själv. Det finns kvalitét i truppen och vi har en del karaktärsspelare som måste kliva fram och driva på. Jag tror på ständig utveckling. Det kommer bli en rolig säsong och jag ser fram emot det äventyr som börjar idag.

 

Låt oss hoppas att det äventyret börjar med 3 poäng!

 

Nästa match blir damernas hemmapremiär och den kommer att spelas hemma mot AIF Barrikaden på skärtorsdag 18/4 klockan 18:00 på Lindeborgs IP

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link

Se all info