Hoppa till sidans innehåll

Inför LFF1948 - Dalby GIF

17 MAR 2019 00:31
Efter seger senast mot Hardeberga har Fältet avancemanget i egna händer.
  • Skapad: 17 MAR 2019 00:31

Efter bortavinsten mot Hardeberga BK senast väntar nu gruppfinal hemma mot Dalby GIF i sista omgången i gruppspelet i DM. Och det är ett i stort sett ordinarie lag som Palhoto ställer på banan.

 

Men låt oss först beta av förra matchen. En bortamatch som inte var så lätt som det berömda pappret visade. Hardeberga kom till matchen med 0-6 i bagaget efter att Fältets kommande motståndare Dalby GIF i stort sett avgjort matchen med 3-0 i halvtid och 4-0 direkt efter paus.

 

Men att åka till Södra Sandby med ett relativt nykomponerat lag, märkliga väderförhållanden (vi upplevde nog alla fyra årstiderna bara på de första 45 minuterna).

För spelare för spelare var det ett riktigt bra lag som representerade Lindeborgs FF 1948 den dagen och egentligen satt kollektivet ganska bra under matchen också. Kanske märktes det att laget inte spelat ihop speciellt länge i de avgörande lägena där sammansvetsade lag vet exakt var de har varandra.

 

Med det sagt är det otroligt kittlande att tänka på hur bra detta laget kommer vara efter att ha fått spela ihop sig ett tag.

 

Spelmässigt var Lindeborg överlag betydligt bättre än sina motståndare men just beslutsfattande sista tredjedelen gav ett något osäkert intryck och det kändes med spelövertaget i åtanke märkligt att det nästan inte alls producerats någon ordentligt kvalificerad målchans på hela första halvlek.

Istället var det Hardeberga som var något hetare de få gånger dem etablerade ett spel på offensiv planhalva. Det var också HBK som lyckades sätta bollen i nät innan halvtid genom en frispark som Fältet åkte på lite oturligt när Hardebergas anfallare och Lindeborgs försvarare korsade varandras löpvägar och Hardebergaspelaren föll till marken. Korrekt dömd, men ack så oturlig, frispark.  Frisparken förvaltade HBK på bästa sätt. Skruvad på murens utsida och otagbar för Elbasan, för dagen i målet.

 

Halvtidsresultatet 1-0 kändes orättvist men kan också ha varit en väckarklocka för LFF som efter paus bibehöll spelövertaget men till skillnad från första halvlek så skapade laget också målchanser. Skott utifrån, passningskombinationer in i straffområdet och en rad hörnor skapade. 10 minuter in i halvlek nummer två tryckte Gabriel Naranjo Sövgren in kvitteringen på en retur. Målsituationen föranleddes av en straffsituation som domaren avvärjde. Spelet fortsatte och Naranjo Sövgren kunde alltså förvalta situationen och spela bollen mellan benen på en annars storspelande hemmamålvakt.

 

Utebliven straff i det läget. Men två minuter efter kvitteringen skulle LFF få sin straff. Elbasan Seljmani stegade fram och slog en tämligen svag straff i mitten av målet. Dock fick han ytterligare en chans på sin egen retur och där gjorde han inget misstag.  

 

Efter ledningsmålet fortsatte Lindeborg att trycka på. Avsluten trappades upp och hade inte Hardebergas målvakt storspelat hade matchen slutat med betydligt större marginal än de  2–1 som blev slutresultatet. 

 

Med de tre poängen till kontot och det faktum att Dalby vann hemma mot Skabersjö med   4–1 gör att förutsättningarna är klara inför söndagens gruppfinal:

LFF-vinst innebär gruppseger och avancemang till mellanrundan i DM. Vid oavgjort eller förlust kan man gå vidare som grupptvåa men då krävs mycket hjälp från övriga resultat i tävlingen.

 

Men inför matchen mot Dalby vill inte Palhoto fokusera på vad som händer med tabelläget efter matchen. Istället är det andra faktorer som tränaren menar är av större vikt.

 

-       Vi har gjort lite för få mål med tanke på vårt bollinnehav de senaste 180 minuterna. Därför lägger vi stor vikt vid det offensiva spelet framöver. Försvarsspelet är jag nöjd med, säger Richard.

 

Kanske är det bra att försvarsspelet verkar stämma någorlunda eftersom Dalby GIF till skillnad från Lindeborg troligtvis känner sig tillfreds med målskörden framåt.  10 mål på de båda gruppspelsmatcherna i DM vittnar om att LFFs försvarsspel kommer utmanas under söndagsmatchen.

 

-       Försvarsmässigt har vi skapat en tro på vårt spel med hög press. Den här matchen ändrar vi inget där. Vi vill vinna bollen högt och därigenom göra det svårt för Dalby att etablera spel mot vårt mål, menar Palhoto.

 

Med tanke på det faktum att truppen fortfarande är nykomponerad är LFF-tränaren förväntansfull inför det mötet.

 

-       Det ska bli roligt att mäta sig med ett division 5-lag igen. Det har gått två veckor sedan mötet med Skabersjö och nu är vi ännu mer homogena. Matchen mot Dalby blir ett litet kvitto på var vi ligger någonstans, avslutar tränaren.

 

Till matchen mönstrar Palhoto en trupp bestående av 16 spelare varav två målvakter. Den ena av de två är unge Joel Sandberg som närmast kommer från Kulladal och har sett riktigt bra ut på träningen.

 

Matchen sparkas igång klockan 14.00 på Lindeborgs IP, konstgräs och just Du är välkommen!

 

FORZA FÄLTET!

 

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link

Se all info