Hoppa till sidans innehåll

Lag -09 och Lag 011 i farten när årets upplaga av Skånecupen dragit igång.

30 DEC 2019 15:40
  • Skapad: 30 DEC 2019 15:40

Mellandagarna är för många av oss synonymt med att befinna sig på stadionområdet med Baltiska Hallen och Kombihallen i fokus. Då går nämligen MFF:s Skånecupen av stapeln. Länge var cupen en av världens största inomhusturneringar för ungdomar.

Fältet har genom åren alltid haft representation i minst en åldersklass i den klassiska turneringen och i år är det fem av våra årskullar som är i farten.

Först ut var Lag -011 som spelade sina matcher fredagen den 27/12.
Motståndet för dagen var Oxie SK, Tomelilla IF och Svedala IF och summan av de tre matcherna var att laget visade prov på en enorm lagmoral och en vilja att ställa upp för varandra. I första matchen öste man på framåt och stod för en hel del delikatesser som resulterade i mål. Den fina starten på dagen följdes upp av en lite darrig start där motståndarna Tomelilla tilläts göra 2 mål innan LFF vaknade och tog sig samman. Underläget med två mål inte bara hämtades upp, man gick också förbi. Sista matchen blev en riktig nagelbitare där det länge var mållöst. Till slut lyckades dock våra röda hjältar från Lindeborg peta in en boll på Svedala och man avslutade en nästintill perfekt dag på ett perfekt sätt.

-       Det bästa med turneringen är att se pågarna ha det skoj och att där kom så mycket föräldrar och släktingar för att heja på vårt underbara lag, menar en av lagets två tränare Fredrik Englesson.

Det var andra gången som Lag -011 deltog i Skånecupen och räkna med att se laget i fler upplagor av turneringen.

Lag -011 ställer upp för lagbild.

På Söndagen var det så dags för vårt Lag -09 att dra på sig det vackert röda matchstället och utmana flera duktiga lag på plan.

Truppen ställde upp med två lag vilket gjorde att det blev en heldag för Lag -09.
Det ena laget avverkade sina matcher på morgonen och ställdes mot lag erkänt duktiga lag i Dalby GIF, FC Rosengård och Staffanstorp United FC. Det blev tre tuffa matcher där laget enligt tränare Sofia Jönsson spelade bra samtliga matcher och framförallt höll man ihop som ett lag även mellan matcherna.

-       Grabbarna höll ihop bra mellan matcherna. Det var rätt lång väntetid mellan matcherna, säger tränare Jönsson.

Värt att nämnas är också lagets imponerande inställning om att aldrig ge upp. Trots att man hamnade i ett par måls underläge i första matchen tog man sig i kragen och var så när på väg att kvittera tillställningen. 0-4 blev 3-4 och där är prestationen snarare än resultatet i sig det viktigaste att ta med sig.

På eftermiddagen lirade nästa lag som ställdes mot internationellt motstånd i form av Köpenhamns Futsal. Dessutom spelades en match mot Veberöds AIF samt ett Malmöderby mot Lilla Torg FF. Även eftermiddagen bjöd på spänning och dramatik. Bland annat matchen mot Köpenhamnslaget var pulshöjande. Fråga lagets andra tränare Jenny Holmberg Grill vars puls ni ser i bifogad bild.

Jennys puls steg under matchen mot Köpenhamn.

Det här var första gången som lag -09 ställde upp i Skånecupen och frågar man killarna så återser vi säkerligen laget i turneringen igen.Lag -09:s båda lag under Skånecupen

Det återstår 3 åldersgrupper kvar som ska spela Skånecupen för Lindeborgs FF 1948.

Torsdagen den 2/1 spelar både Lag -08 och Lag -04.
Dessutom spelar Lag -07 Lördagen den 4/1.

Kom gärna ner till stadionområdet och stötta våra ungdomslag.

Forza Fältet!

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link

Se all info