Hoppa till sidans innehåll

Lag 04 till A-slutspel i Gothia Cup efter kross!

17 JUL 2019 11:54
Sprint Jelöy från Norge besegrades med 16-0 och tog laget till A-slutspel som grupptvåa.
  • Skapad: 17 JUL 2019 11:54

Det var ett tag sedan sist, men i år har Lindeborgs FF 1948 återigen representation i den prestigefyllda turneringen Gothia Cup.

Gruppspelet är avslutat och resultatet blev 2 vinster och 1 förlust vilket tog laget till en andraplats i gruppen och nu väntar 64-dels final mot vinnaren i Grupp 55 som är Adolfsbergs IK.

Turneringen började tufft för Lindeborgslaget. Matchen mot South Dartmoor slutade med förlust med 4-3 efter att inledningen på matchen varit något seg.

 

-       Vi började segt och hamnade i underläge med 2-0 och hade därmed uppförsbacke i stort sett hela matchen. Hade vi spelat normal matchtid så hade vi troligtvis vänt matchen och vunnit då vi åt oss in i matchen på ett bra sätt, menade tränare Omid.

Lagkapten Melker Carlsson mot South Dartmoor i Gothia Cup 2019

 

Lagkapten Melker Carlsson innan avspark i premiären mot South Dartmoor (ENG)

Premiärförlusten innebar att match två blev en nyckelmatch för laget och i matchen mot Lindö FF från Norrköping steppade Fältet upp rejält. 1-0 gjordes tidigt av Victor Jönsson och därefter lyckades LFF hålla sin nolla intakt matchen ut med hjälp av en, enligt tränare Omid, fantastisk inställning.

 

-       Jag tycker att det som höjer oss i match 2 är att vi har en fantastik inställning där vartenda en i laget är redo att nästan dö ute på plan och att vi har tålamod. Vi låter bollen göra jobbet och vi stressar inte upp oss i onödan.

 

Bornaei understryker vikten av att vara lugn och sansad i spända lägen likt matchen mot Lindö där en förlust hade inneburit B-slutspel istället för A-slutspel.

Den främsta faktorn till varför Lindö inte lyckades kvittera LFF:s tidiga ledning var enligt Omid att man försvarade sig som ett lag. Man var kompakta, trygga och hungriga.

Sista matchen i gruppen var mot redan jumboplacerade Sprint Jelöy. Matchen slutade 16-0 efter att ha avgjort matchen tidigt i första halvlek. Redan efter 11 minuter stod det 7-0 och när halvtidsvilan efter 25 minuter kom stod det 10-0. Resultatet innebar att man efter gruppspelet slutade på plus 16 i målskillnad och enligt Gothias egen resultatapp ligger laget i topp 5 i antal gjorda mål per match. (Obs! Undertecknad har ej kunnat verifiera de uppgifterna)

Inför turneringen har laget matchats mot väldigt bra motstånd i form av bland annat LB07, IF Lödde och Trelleborgs FF. Detta menar Omid har gynnat laget inför turneringen. 

- Det är alltid en fördel att möta bra motstånd. Men framförallt ville vi matchas mot motstånd som vi inte mött tidigar under säsongen och samtidigt ha så bra motstånd som möjligt.

Motståndet i gruppen i Gothia Cup har till viss del liknat det som man matchats mot innan. 

- Ja, egentligen är det väl bara matchen mot norrmännen som inte kan mäta sig med motståndet inför turneringen, men annars har det varit snarlikt, fortsätter Omid. 

 

Nu väntar alltså Adolfsbergs IK som vann sin grupp på 7 poäng och tränarteamet har försökt scouta motståndet så gott det går via olika statistiksidor och man hoppas att man fått en någorlunda bra bild över kvalitén på motståndarna vars grupp var något jämnare än Fältets.

Inför den matchen menar tränarna att det är viktigt att man fortsätter spela med hög press i den 4-3-3-formation som man utgår ifrån.

 

-       Det är det som har varit framgångsrikt i de två senaste matcherna och det är det vi känner oss trygga i, menar Omid.

Samtidigt menar han att, med lärdom av första matchen mot South Dartmoor, det är viktigt att minimera misstagen i uppspelsfasen. I slutspelet kan man bli straffad betydligt hårdare om man begår misstag på fel ställen i uppspelsfasen.

 
-       Jag är övertygad att om inställningen är på topp så har vi tillräckligt bra kvalité för att vinna den här matchen. Vi vill väldigt gärna spela matcher både imorgon, fredag och på lördag.


Inför första slutspelsmatchen följer laget samma rutiner som tidigare. Det blir lunch runt 12-tiden för att sedan i lugn och ro förbereda sig för matchen med matchgenomgång och spelarnas individuella uppladdning.

Uppladdning inför match

Än så länge är Gothia Cup en riktigt fantastisk upplevelse för laget enligt Omid.

 

-       Vi har så sjukt kul tillsammans på kvällarna och vi skrattar enormt mycket ihop. I går bjöd vi killarna på pizza, vi var på invigningen och hade äntligen fått komma igång med turneringen.

 

Det enda som inte riktigt blivit som det var tänkt var att ledarna i laget, som förutom Omid även består av Philip Allegra och Thim Lang, inte kunde komma iväg på den så uppskattade ”Leaders night”. Tanken var att de många och engagerade föräldrarna skulle hänga med laget medan ledarna var iväg på ledarträff. Men, efter ett inbrottsförsök på skolan tilläts inte föräldrarna vara med spelarna utan ansvarig ledares närvaro.

Men det hela löstes på ett bra sätt ändå.

 

-       Vi bestämde oss för att stanna hemma på skolan och spendera tid tillsammans med föräldrarna och familjerna, berättar Omid.

 

Det är ett ganska stort gäng föräldrar som följer laget på plats men även på hemmaplan följs laget av många som engagerat följer lagets framfart i Göteborg.

-       Till alla våra fans därhemma vill vi säga att vi uppskattar alla peppande kommentarer och för varje person som stöttar oss blir vi starkare och starkare.

 

Med det önskar vi grabbarna ett enormt LYCKA TILL!

Matchen mot Adolfsbergs IK startar 15:40 på plan Inlag 10.

 

FORZA FÄLTET!

Med varandra – För varandra!

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link

Se all info