Hoppa till sidans innehåll

Matchens profil: Marcus Tügel

14 APR 2019 21:24
Ni som var på plats på hemmapremiären kunde läsa om matchens profil. Nu har även ni andra möjligheten att läsa om Marcus Tügel.
  • Uppdaterad: 14 APR 2019 21:24

Som ungdom började han lira i Malmö FF men via spela i IK Lydia Marathon (nuvarande Lilla Torg FF) slutade han spela fotboll vid 18 års ålder. 12 år senare korsades Marcus och Lindeborgs FF:s (då Eriksfälts FF) vägar sedan Marcus, genom en arbetskamrat mötte ”Fältets” tränare Peter Johansson.

 

-        Peter brukade samla ihop laget och lira hockey varje år. Jag blev inbjuden till att lira en gång med laget som en första date, berättar Marcus.

 

Idag har Marcus avverkat 6 säsonger och över 130 matcher för klubben och trots att stora delar av truppen lämnade under eller efter förra säsongen har han inte tvekat över att stanna kvar.

 

-        Ända sedan vi trillade ner i sexan har jag haft en drivkraft att vara delaktig till avancemang upp igen. Jag kände ett visst ansvar till att stanna kvar och kämpa. Sen är detta mitt hjärtas förening med tanke på att det enbart är här jag spelat seniorfotboll.

 

Mittbacken, som också varit lagkapten de senaste säsongerna, beskriver sig själv som en ledare på plan som både verbalt och med handling går in för det till hundra procent. Dessutom anser han att bristen på snabbhet kompenseras av hans förmåga att stå rätt. Stark i huvudspelet och ger anfallarna stora bekymmer i närkampsspelet. Förutom de fotbollstekniska kvalitéerna har han vid sidan av planen en lättsam attityd och försöker höja stämningen i omklädningsrummet.

 

-        En lagdynamik byggs franförallt i omklädningsrummet. Sen tar man med det ut på planen.

 

Lagets chanser till avancemang ser Tügel som väldigt goda. Han menar att laget har fått in den kvalité man behöver och har en bra mix av unga hungriga spelare och lite mer rutinerade spelare som balanserar upp.  Kan laget bara fila på att förbättra sin lägstanivå kan det bli riktigt roligt i höst.

 

Huruvida det blir avancemang i höst eller inte återstår att se. Först ser vi fram emot årets första hemmamatch.

Skribent: Martin Nerbring
Epost: This is a mailto link

LFF-FB-puff

 

 

 

     '

 

Postadress:
Lindeborgs FF 1948 - Fotboll
Lindeborgsgatan 373
21581 Malmö

Kontakt:
Tel: 040138380
E-post: This is a mailto link

Se all info