Referat: Liria IF - Lindeborgs FF 1948
Herrar A: Ny seger trots ringrostig prestation
2021-08-02 07:30, Herr

Under Lördagen spelade Lindeborgs FF 1948 hem 3 poäng sedan man vunnit över jumboplacerade Liria IF.

De tre inledande omgångarna har resulterat i två oavgjorda och en vinst i omgång 3 mot Hyllie IK som man redan nu mött båda gångerna i årets seriespel. Den här omgångens motståndare Liria IF kom med 3 raka förluster i bagaget och därför sattes LFF1948 i ett mer solklart favoritskap än man ställts inför tidigare.

Dock är den här säsongens seriespel väldigt märkligt upplagt med ett haltande spelschema med långa uppehåll ibland och tätt matchande ibland och den här matchen kom i ett läge där många fortfarande hade semester.

Ett par tongivande spelare saknades, bland annat Elbasan Seljmani och Skhodran Izmaku.

Och det var ett lite ringrostigt lag som kom ut på Rosengårds Norra IP denna lördag.

- Vi orkade inte riktigt spela ut i 90 minuter. Det märktes att vi kom direkt från ett uppehåll men det är starkt att vi i en sån här match krigar till oss alla 3 poängen.

Orden ovan kommer från en av de tre målskyttarna i LFF, Hugo Berg som menar att nyckeln till segern idag låg i ett resolut försvarsspel.

De två mål som laget släppte in kom efter vad Berg menar var två riktigt billiga straffar.

- Den första är en helt schysst nickduell där deras spelare slänger sig och får straff. Den andra är en situation där vår spelare glidtacklar och är klockrent på bollen först men domaren blåser ändå straff, säger Hugo Berg

Men framåt fortsätter fler spelare att presentera sig i målprotokollet. Nu är laget uppe i 6 olika målskyttar där bara Tonny Tindberg (2) och Tomas Amerise (3) gjort mer än ett mål.

Den senare satte första målet i matchen på straff bara någon minut innan ovan nämnde Hugo Berg satte 2-0 efter ett inspel från Christian Whittle. Avslutet på volley satt fint i mätmaskorna. Därefter reducerade som sagt Liria på en tveksamt dömd straff och fastställde resultatet i halvtid till 1-2 i favör Lindeborg.

Drygt 20 minuter in i andra satte Christian Whittle själv 1-3 sedan han fått ett inlägg från Max Bengtsson.
Återigen reducerade Liria bara någon minut efter och även denna gången på straff.

Några fler mål skulle det inte bli utan de sista 20 minuterna slutade mållöst och därmed bärgade Richard Palhoto och hans mannar säsongens andra 3:a. En trea som innebär att man tar sig från sjunde till tredje plats i tabellen på 8 poäng. 2 poäng efter ledande Malmö IK och på samma poäng som FC Möllan men med en en match mindre spelad än de sistnämnda.

I nästa omgång ställs de röda eleganterna mot FC Orient som blandat resultaten i inledningen av säsongen. 2 vinster och 2 förluster.

Den matchen ser ni på Lindeborgs IP Söndagen den 8/8 kl. 15:00.