Referat: Lindeborgs FF 1948 - Svedala IF
Lindeborg utspelat på hemmaplan - 0-3 mot Svedala

På fredagskvällen kom Lindeborgs andra raka hemmaförlust när man förlorade toppmötet med Svedala med klara siffror. Det ska en hel del till för att man ska vara redo för nästa helgs möte mot obesegrade tabellettan Limhamn.

Varningar L: Mikael Rydell (1)

(totalt antal under säsongen)

Matchens Fältare: Mathias Johansson (2)

Matchen

Det var ett Lindeborg med förhållandevis få ändringar jämfört med matchen mot Näset senast. Under hela året som gått har annars tränarna tvingats till många förändringar från match till match, men nu var vi bara nere på två - i startelvan räknat. Matchen började jämnt och lagen turas om med några anfall som med bättre skärpa kunde resulterat i ett ledningsmål. Svedalas första chans kommer efter ett bolltapp från Lindeborg, men Philip Allegra stör så pass att deras spelare skjuter utanför/över. Hemmalagets första målchans är knappt en sådan utan istället ett väl uppbyggt anfall av Mikael Rydell som slår en öppnande passning ut till Eric Sandgren till höger. Inlägget som följer kommer dock i höfthöjd på Tonny Tindberg som får svårt att hantera bollen som istället rinner iväg. Runt tio minuter spelade har hemmalaget flera goda intentioner med bollar längs kanterna och försök till bollinnehav utanför offensivt straffområde. Men något mer än ett avslut från Morgan Rohlwin och ett anfall där målvakten ger bort bollen och lämnar sitt mål tomt, blir det inte till. Istället är det gästerna som tar ledningen. Ett fint inlägg från högerkanten serverad före detta LFF:aren Mattias Nilsson når en spelare på bortre som nickar in 0-1. Oliver Mellberg kommer in redan efter en halvtimme i ett försök att få till mer kreativitet på kanten. Men annars får nog halvlekens slutskede nog mest kommas ihåg för det oerhört låga tempot som fick Skurups fasta att framstå som ultrarapid.

I paus pratades det om att inte släppa in ett tidigt och tvingas jobba i för tung uppförsbacke. Just nu känns det dock som om det sägs en sak inom fyra väggar och laget sedan går ut och gör precis tvärtom. 0-2 kommer redan efter tre minuter och det efter en hög passning rätt in i banan från Lindeborgs backlinje. Stund efter annan lyckades Svedala äta upp Lindeborg fullständigt just på detta sättet. Det krävdes ingen stor kraftansträngning för man kunde bara stå högt och halvpressa för att ett stressat LFF skulle ge bort bollen. Det var talat från halvleken som sådan. Precis efter 0-2-målet har Kacpar Robaszynski ett friläge där Tonny hade lyssnat på ett av halvlekens direktiv och skarvat perfekt i djupet, men "Roba" skjuter strax utanför. Kasper Råstedt och Petter Gärdenfors kommer in med fem minuters mellanrum. Med Petter fick man in en spelare som täckte stora ytor och stod för ett hårt jobb på innermittfältet. Trots att Bence Kiss (som Kasper kom in för) hade skadekänning i vaden tycktes han vara den enda som försökte förhindra Svedala att göra mål vid ett anfallstillfälle när han först tacklar på vänstra sidan och sedan springer över och blockar ett skott på högersidan. Måhända var det en synvilla eftersom skadeansvarig hade fokus på hans känning men de andra verkade mest titta på. Svedala har inom loppet av tio minuter två avslut i stolpen och deras omställningar (en gång var man 3 mot 1) var farligare än vad Lindeborg vid perioden kunde producera. Men visst hade även de rödklädda lägen. Roba har en nick i stolpen på Tonnys inåtskruvade frispark från kanten. Svedala har dock betydligt fler anfall att räkna in. Flera distansavslut. Med sju minuter kvar rullar man upp ett uppgivet hemmalag för 0-3. Roba har runt nittionde ett friläge som han avslutar i ribban. Positivt var att Felix Djärf stod för ett hyggligt inhopp där han visade vilja och beslutsamhet. I övrigt inte mycket att hänga i julgranen denna fredagskväll.