SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Dam

Lindeborgs FF 1948
5 - 0
BK Höllviken
Lindeborgs FF 19485 - 0BK Höllviken

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 juni, 12:30
Plats:Lindeborgs IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130332062
Samling:11:30
Säsongens första seger togs efter imponerande insats
2021-06-13 16:28
Bild t.v: Julia Samuelsson och Agnes Elfvingsson. Bild t.h: Agnes Elfvingsson vandra av planen efter seger 5-0.

Efter en bra prestation mot IFK Trelleborg där man föll på trytande ork i slutet av matchen togs en imponerande seger hemma mot BK Höllviken i omgång 2. 

I andra omgången av damernas division 3 kom BK Höllviken på besök till Lindeborgs IP. 

 

BK Höllviken spelade även i fjol i division 3 då man kom på 7:e plats av 10-lag och så sent som 2019 spelade man i division 2. 

Därför var det en imponerande insats av Lindeborgs FF 1948 att lyckas besegra Höllviken med hela 5-0 på hemmaplan. 

Efter att ha spelat en klassisk 4-4-2 i premiären valde Krister Jönsson att mönstra laget efter en 3-5-2-formation idag. 


I tvåmannaanfallet spelade Agnes Elfvingsson som förra veckan gjorde tävlingsdebut för Fältet och samtidigt fick göra sitt första mål för Lindeborgs FF 1948. Den här veckan nätade hon på nytt.

Den tidigare centrala mittfältaren som också gjort en del kamper som yttermittfältare har på senare år sökt sig mer upp i forwardsrollen. 

 

- Det är som forward jag trivs bäst. Jag tycker om att vara inblandad i målsituationer och självklart är det också fantastiskt kul att vara den som gör målen också, menar hon. 

 

 

Mer samspelt idag än i premiären

Även om laget inte fortsatte med samma formation som i premiären menar Elfvingsson att laget kändes mer samspelt i matchen mot Höllviken än mot Trelleborg. Det var en starkare vilja i dagens match. Viljan fanns, enligt Agnes, även i förra matchen men idag kändes spelarna mer trygga med varandra. 

 

Agnes blev som sagt målskytt för första gången i den röda tröjan i premiären mot Trelleborg och fortsatte med målskyttet även den här veckan. 

 

- Jag får en framspelning av Julia Samuelsson. Jag får bollen lite till vänster och driver in från kanten, hamnar i kamp med en back och trycker in bollen lågt med vristen i vänstra hörnet. 

 

I målprotokollet idag fanns förutom Agnes Elfvingsson även hennes anfallskollega Matilda Nilsson som gjorde två mål samt den centrala mittfältaren Caroline Sjöberg. Matchens 3-0 var ett självmål. 

 

"Det viktigaste är att vi tror på oss. Inte vad andra tror om oss"

Efter att laget i fjol förlorade klart i kvalet till division 3 mot Billesholms IK fick laget en möjlighet att få en friplats till division 3 eftersom det fanns en vakant plats i serien. Man fick inte ens 24 timmar på sig att fundera och det snabba beslutet ledde till att laget tackade ja till en friplats i trean. Det var något som en del kände var att ta sig vatten över huvudet. Men efter en bra prestation i 70 minuter mot IFK Trelleborg och en välspelad match i 90-minuter och tillika vinst mot Höllviken kan man börja ana att tvivlarna är motbevisade. Agnes själv lägger dock inte så mycket energi på vad andra har tyckt om det. 

 

- Vi har redan sedan beslutet togs ställt in oss på att det skulle bli tuffare motstånd. Vi har slitit hårt på träningarna, förberett oss mentalt och fortsatt vårt arbete med att stärka lagsammahållningen och bli samspelta. Det viktigaste är att vi tror på oss. Inte vad andra tror om oss. 

 

- Sen har vi ett fantastiskt stöd från både klubben och från vår hejarklack så det verkar som att våra supportrar tror på det med!

 

Lyfter fram Julia Samuelsson.

I höstas i slutet på förra säsongen anslöt Agnes tillsammans med mittfältaren Julia Samuelsson. Dock kom spelarna för sent förra året för att hinna bli spelklara till fjolårets avslutning på serien. Men i år har de båda varit redo för att dra på sig den röda matchtröjan. Agnes och Julia kom från Hallands Nation och division 3-spel. Erfarenheten från division 3-spel ser hon som viktig men framhåller samtidigt att hennes egen erfarenhet av division 3 är något begränsad. 

 

- Jag spelade en halv säsong i division 3. Innan dess hade jag haft uppehåll i tre år sedan mitt ungdomslag splittrades. Dock kan jag nog känna att jag bidrar med att jag har mer vana av att känna på det högre tempot i division 3 jämfört med division 4. 

 

Samtidigt lyfter hon fram vännen Julia Samuelsson som har ännu mer erfarenhet av spel i divison 3. 

 

- Det är ovärderligt att ha Julia i laget. Hon har en otroligt bra känsla för spelet och är skicklig med boll. Hennes spelförståelse hjälper oss andra i laget och alla spelare i laget har individuella egenskaper som passar bra  för trean. 

 

 

Inspirerande att möta Malmö FF

Förra säsongen tågade Malmö FF in i seriesystemet på damsidan med ett lag i division 4. Lindeborg blev dock det enda laget som inte kunde komma till spel mot storlaget men i år får laget en ny chans, dessutom två gånger. Första mötet är redan nästa omgång då LFF åker till Malmö Stadion. 

Agnes ser fram emot mötet och känner att laget har mycket att vinna på att få möta ett så skickligt lag. 

 

- Det känns otroligt häftigt att möta ett så duktigt lag och dessutom gå in på Malmö Stadion. Jag ska in och njuta, ha roligt och dra lärdomar av MFF:s spel. Sen för egen del kommer jag att springa så mycket jag förmår för laget och vi är alla inställda på att göra vårt allra bästa och kämpa för varandra. 

 

Vi säger stort tack till Agnes för den här intervjun och stort grattis till årets första trepoängare! 

 

Matchen mot Malmö FF spelas söndagen den 19/6 kl. 13:00 på Malmö Stadion. 

Vill man komma och titta får man kontakta Malmö FF för att kolla tillgängligheten på matchbiljetter då det fortfarande finns en begränsning på antalet besökare till matcherna. 

 

Lindeborgs FF 1948

Med varandra - För varandra! 


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer