SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Dam

Damer A: Lagets måltorka bröts senast - Nu vill Sygdziak näta igen
2021-09-11 16:11

Poängen fortsätter att lysa med sin frånvaro men måltorkan bröts i senaste matchen mot Veberöd. 

0-6, 0-4 och 0-9. Sviten på matcher utan mål framåt höll på att växa sig till ett monster för LFF:s damer. 

Mot Veberöds AIF höll det på att bli ytterligare en match utan nätrassel för Fältet. Men då klev nyförvärvet Olivia Sygdziak fram och satte ett för matchen oviktigt mål men ett mål som kan visa sig betyda mycket för moralen. 

- Jag fick en fin passning in till straffområdet som jag utnyttjade genom att ta emot bollen med ett tillslag och sedan lätt slå in den med utsidan av foten mot målets vänstra stolte. Jag hade ingen bra vinkel att slå till bollen på och därför blev det en nätt touch. Bollen rullade sakta mot mål så eftersom deras spelare var på väg att springa mot bollen för att rensa tänkte jag fortsätta löpa för att peta till bollen igen men då började mina vader krampa. Men som tur är gick bollen in ändå, säger målskytten själv. 

 

Olivia blev spelklar för LFF1948 strax innan "september-regeln" verkställdes. Innan dess kom Olivia från ett långt uppehåll. Senaste tävlingsmatchen spelade hon med Hyllie IK i oktober 2019. 

En kombination av att suget började komma tillbaka och att lagets trio Frida Lilja, Olivia Rudevi och Maja Sundqvist övertalat henne gjorde att det blev en comeback för anfallaren som också kan spela på mittfältet. 

Sista delen av säsongen kommer att bli tuff. Bland annat väntar returmöte mot topplagen Hallands Nation, IFK Trelleborg och inte minst Malmö FF men Olivia tror ändå att laget kan lyfta i tabellen. 

- Lagets chanser att lyfta från sistaplatsen är stora. Vi har bra spelare och ett bra lag men det vi behöver är att spela oss samman, att hitta varandra på plan och träna mer på att se spelare runt omkring sig dvs veta vart nästa passning ska slås innan man själv får passningen, alltså spel förståelse. För att lyckats med detta är det viktigt att så många spelare som möjligt kommer på träningarna där vi får möjlighet att öva och utveckla detta.

Men jag tror på detta lag, vi kan om vi vill!

 

Imorgon klockan 16:00 spelar Lindeborgs damer på klassiska Klostergårdens IP i Lund. Då hoppas vi att Sygdziak och laget får det där lyftet som man vill ha. 

Med varandra - För varandra!

Välkommen Olivia! 


Nyhetsarkiv
 
Våra sponsorer