SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Dam

Dam A - Klart: Pirkko Erden blir ny huvudtränare i Lindeborgs FF 1948
2021-11-08 09:23

Från och med början på nästa säsong blir Pirkko huvudtränare för LFF:s damer. 

Efter många år som tränare väljer Krister "Krippe" Jönsson att avsluta sin tränarkarriär i Lindeborgs FF 1948:s damlag. 

 

Beskedet lämnade han till styrelsen för någon månad sen och sedan dess har styrelsen jobbat intensivt med att få både trupp och tränare på plats. 

 

Pirkko Erdens senaste tränaruppdrag var i Lindängeföreningen FC Champions 14-årslag och nu blir det alltså Lindeborgs damseniorer som blir nästa uppdrag för henne. 

 

- Vi är såklart väldigt nöjda med att ha fått klart med Pirkko. Vi både tror och hoppas att det blir ett lyft för laget efter ett tufft 2021. Pirkko har varit väldigt tydlig med hur hon ser ett lag ta form och hur hon vill att arbetet med ett damseniorlag ska se ut, menar föreningens ordförande Martin Nerbring.

 

Den nye tränaren har redan fått träffa truppen, köra ett träningspass med dem och tittat på ett par matcher och tanken är att "Krippe" blir kvar säsongen ut och att de båda avslutar säsongen tillsammans innan "Krippe" slutar. 

 

Säsongen avslutas om två omgångar. Först ska laget åka till Husiegård för att möta Husie IF för att sedan avsluta mot redan klara seriesgraren Malmö FF den 20/11.

 

En längre intervju och kommentarer från både Pirkko och Krippe kommer att publiceras inom kort. 

 

Varmt välkommen säger vi till Pirkko!  

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
 
Våra sponsorer