SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Dam

Dags för den tuffaste utmaningen hittills för damerna.
2021-06-19 08:06

Bortamatch mot Malmö FF på ett slutsålt stadion? Kan det bli tuffare? 

Avspark kl 13:00 på Malmö Stadion. 

På Lördagen strax efter lunch sparkas matchen mellan fjolårets två division-4-lag igång. 

Malmö FF är såklart skyhöga favoriter men eleganterna från Lindeborg är beredda på uppgiften. En uppgift som man kommer kunna ta mycket lärdom av. 

Efter senaste matchen mot Höllviken sa anfallaren Agnes Elfvingsson att hon skulle in och försöka njuta av den här matchen och ta så mycket lärdom man bara kan av att möta ett så erfaret och meriterat lag. 

Det finns mycket att kunna hämta från en match som den mot MFF. Inte minst eftersom man som nykomling oftast får inrikta sig mer på försvarsspel än föregående år när man kommer från en lägre division. Inför en match som MFF-matchen vet man om att man inte kan vara lika offensiva som man var mot exempelvis Höllviken. Inte minst såg vi prov på hur en matchbild kan vara när vi såg de svenska herrarnas EM-premiär mot Spanien. 

Det är inte helt otänkbart att scenariot på Stadion kommer bli snarlikt EM-premiären och därför är det viktigt att damerna är på tårna redan från start och orka hålla inställning och fokus hela matchen igenom. 

Madde har kvaliteer i målet, försvaret var otroligt starkt ifjol och offensivt gjordes det mål på väldigt många olika sätt både i fjol och i inledningen av det här året. 

Den här matchen är kanske heller inte bara den svåraste matchen våra damer har ställts inför. Det är också den viktigaste. Inte viktigast utifrån att man måste vinna den, även om jag vet att våra damer kommer göra allt för att vinna den, utan viktigast med tanke på fjolåret när vi tvingades lämna WO. 

Det skapade en enorm irritation hos MFF-supportrar och nu får LFF en chans att gå in med höga huvuden och bevisa för alla andra att vi visst kan spela mot Malmö och att vi kan göra det bra. 

Truppen som ska göra det mot Malmö är i stora drag samma som mot Höllviken. En ändring har gjorts och det är att Sara Räsänen inte kommer till spel. Den platsen tas istället av Lina Nyman som gör comeback efter en tids frånvaro. 

Välkommen tillbaka Lina! 

Och Lycka till LFF! 

Med varandra - För varandra! 

 

 


Nyhetsarkiv
 
Våra sponsorer