SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Dam

MFF-matchen avklarad - Nu väntar en tuff vecka för damerna
2021-06-21 21:45

Efter tuffa matchen i värmen går nu damerna in i en vecka med bara matcher och inga träningar när först Husie IF kommer på besök och sedan Kvarnby IK. 

"Det är matcherna man tränar för" 

 

Citatet har yttrats av oändligt många idrottsutövare genom åren. Den här veckan blir dock annorlund för våra damer. 

 

Efter holmgången mot Malmö FF i lördags väntar nu två matcher på träningskvällar vilket innebär att lagets träningar den här veckan utgår. 

 

På Tisdagen tar man emot Husie IF hemma på Lindeborgs IP och två dagar senare kommer Kvarnby IK på besök i ett spelschema som är helt vanvettigt. 

 

Madeleine Bengtsson spelade första halvlek mot Malmö FF. När andra halvlek gick igång fanns inte Bengtsson på planen. Hon drabbades nämligen av värmeslag i samband med att domaren blåste av för halvtid. En supporter till MFF såg detta och sprang in på planen för att hjälpa till innan publikvärdar och sjukvårdare kom och hjälpte henne. 

 

- Det var väldigt varmt och vinden stod stilla och jag kunde inte kyla ner mig så jag fick värmeslag och föll ihopa. Jag började känna redan efter vattenpausen men ville kämpa vidare och kyla ner mig i halvtid men lyckades inte ta mig ur planen. Jag mår bra nu och är taggad för dem kommande matcherna. Är glad att det va så många som hjälpte mig och stöttade mig, säger målvakten om händelsen.

 

Madde behövde dock inte uppsöka sjukhus utan personalen på plats hjälpte henne att kylas ner både genom att kasta kallt vatten på henne och genom tanka vätska.  Vätskeintaget fortsatte sedan hemma under kvällen. 

 

Nu är dock Madde redo för en vecka som förhoppningsvis inte blir lika varm men som troligtvis kommer bli riktigt tuff. 

 

Det kommer vara tufft men jag vet att alla kommer att ge 100% och vi kommer kämpa med varandra och för varandra..

 

Att bara spela matcher och inte träna är många gånger något som tränare inte föredrar då man inte ges någon chans att träna och nöta på det man känner att man behöver inför matcher.

Men Madeleine Bengtsson tror inte att det kommer påverka laget något extremt. 

 

Det är ju klart att det hade varit bättre med någon träning innan så vi kunnat snacka ihop oss och träna på saker vi snappat upp från matchen innan och så men nu är det som det är, menar Bengtsson.

 

Husie IF har vaknat - tog första trean förra omgången

Motståndarna den här veckan är först Husie IF som 2019 avancerade från division 4 till division 3 och fjolåret var nära att sluta i succé. Laget gick igenom serien utan att förlora men hamnade ändå en poäng i från att få kvala upp till division 2.

 

Den här säsongen började dock lite tuffare. 2 raka förluster innan första trepoängaren kom. I första omgången blev det bortaförlust mot Veberöd sedan hemmalaget fått straff i matchens slutskede. I omgången därpå föll man återigen, denna gång mot Lunds BK. Återigen blev det ett sent avgörande då LBK avgjorde i 87:e minuten. 

 

Men efter två bortaförluster vände Husie hem till Husiegård och tog sin första trepoängare efter en solklar 4-1-seger mot Dalby/Genarp. 

 

Två dagar senare kommer Kvarnby IK på besök och Bäckagårdslaget har haft det extremt tufft. 3 raka förluster mot tufft motstånd, Hallands Nations FF (0-8), Veberöds AIF (2-4) och Lunds BK (2-3).

 

KIK gick upp till division 3 sedan man 2019 kommit på femte plats i division 4 (Lindeborg kom 4 det året) men man fick en friplats sedan det uppstått vakanser i trean och LFF1948 tackat nej till avancemang det året. 

 

Men under fjolåret visade Kvarnby IK att man hade fog för att ta en friplats trots att man slutade 5. Man kom på 6:e plats i Division 3 Sv och kommer säkerligen jobba för att behålla sin plats i division 3 även i år.

 

Madde Bengtsson vet inte så mycket om vart motståndet står någonstans det här året men en sak är hon säker på: 

 

Har inte så bra koll på dem mer än att det kommer bli tufft.

 

Stort tack till Madde för intervjun och stort lycka till den här veckan! 

 

Matcherna spelas Tisdag och Torsdag med matchstart kl. 19:00 båda gångerna på Lindeborgs IP. 

 

Med varandra - För varandra! 


Nyhetsarkiv
 
Våra sponsorer