SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Dam

Dam A: Stora skadebekymmer inför söndagens match mot Lunds BK
2021-07-08 12:02

Olivia Rudevi drog korsbandet mot MFF och Agnes Elfvingsson har upptäckt en trasig menisk samt en bristning i baksida lår. Lägg därtill ett par spelare med känningar. Förutsättningarna mot Lunds BK är inte direkt optimala. 

I matchen mot Malmö FF på stadion drog Olivia Rudevi på sig en korsbandsskada sedan hon fått en tackling från sidan och knät gett vika. 

 

- När jag fick tacklingen hörde jag hur något gick av. Eftersom jag varit med när andra dragit sina korsband kände jag direkt att det var det som hade hänt, berättar Rudevi själv om skadan. 

 

Efter skadan hoppar spelaren nu omkring på kryckor i väntan på operation. Något som just nu ser att ut att ske i höst och efter operationen så väntar en rehab på mellan 9 och 12 månader. 

 

- Självklart är det väldigt tråkigt att inte kunna vara med på så länge. En korsbandsskada är ju en fotbollsspelares mardröm. Men jag kommer göra allt jag kan för att komma tillbaka till fotbollsplanen. Jag kommer inte ge upp förrän jag är tillbaka, säger hon.

 

Dessutom meddelade anfallskuggen Agnes Elfvingsson att även hon blir borta ett tag på grund av en trasig menisk och en bristning i baksida lår.

 

- Jag besökte min napraprat i måndags för att jag hade problem med mitt knäveck. Jag trodde att det rörde sig om en inflammation i muskelfästet eftersom jag haft problem med det tidigare, menar Elfvingsson. 

 

Det visade sig dock inte vara någon inflammation i muskelfästet. Istället uppdagades det att Agnes hade en bristning i baksidan av låret och dessutom en meniskskada som troligtvis inte har uppkommit i samband med något fotbollsutövande. 

 

- Nej, jag tror att menisken gick i sönder för några år sedan i ett lyft i en frivändning. Jag har tidigare tränat crossfitinspirerad träning och då har troligtvis menisken gått sönder då. 

 

Skadorna till trots hoppas Agnes att hon är tillbaka i träning någon gång i mitten på augusti. 

 

- Menisken är inga problem så länge jag tränar upp det stabiliserande musklerna runt om men baksidan av låret kräver vila, avslutar Agnes. 

 

 

Utöver de två konstaterade skadorna är också lagkapten Sofia Jönsson och Cleo Ohlsson Jernsgård osäkra för att komma till spel på söndag.

 

Matchen mot Lunds BK spelas på Söndag kl. 11:00 hemma på Lindeborgs IP. 


Nyhetsarkiv
 
Våra sponsorer