Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948

Lag 08: Andra raka för P 14
2022-09-03 13:05
Morgan Rohlwin och Christian Whittle efter 3-1 hemma mot Hyllie IK

Tränare Morgan Rohlwin och Christian Whittle börjar få laget på fötter igen. 

Pojkar födda 2008 har haft ett tugnt år bakom sig. Många spelare lämnade under vintern och från att ha varit föreningens största trupp för ett år sedan gick man till att bara vara 4-5 på många av träningarna i vintras och även en del träningar in på vårsäsongen. 

 

I sånna lägen finns det egentligen ett begrepp som är med och vänder en sådan trend:

 

Konsekvent!

 

Morgan Rohlwin är tränare som hoppade in och hjälpte till i ett lag där alla ledare slutade med kort varsel och under hela den turbulenta perioden har han varit där. Konsekvent.

I alla väder, oavsett hur många spelare det har varit på träningarna. 

 

Han har under korta perioder haft hjälp av olika ledare men som av en eller annan anledning inte har fortsatt. 

 

Spelet i matcherna har varit svårt att sätta då det oftast inte varit samma spelare på träningarna som har kunnat spela matcherna och därför har resultaten kanske också sprungit iväg lite. 

 

Men nu verkar det ha vänt. Morgan har fått hjälp av sin lagkamrat i A-laget, Christian Whittle, som nu också anslutit sig till tränarstaben, spelarna kommer mer frekvent ner på träningarna och det visar sig också i matchernan. 

 

I seriepremiären mot GIF Nike blev det tufft. Mycket mål bakåt och en törn i självförtroende. Men därefter har laget nu tagit två raka segrar: 6-0 borta mot Heleneholms SK (även om motståndarna bara rapporterade in 5 mål) och idag tog man ytterligare en imponerade vinst när man vann hemma mot Hyllie IK. 

 

Vi har äntligen börjat hitta lösningar för att undvika så mycket mål bakåt. Vi hade ganska stora luckor i mitten på planen och med ett tremannamittfält centralt har vi lyckats täppa till de läckor vi hade där. Vi har nu bara släppt in 1 mål på de två senaste matcherna så jag hoppas det får spelarna att inse hur bra dem är och hur bra detta kan bli. 

 

I långa perioder det här året har Rohlwin alltså varit ensam tränare för gruppen men nu har som sagt Christian Whittle kommit in i staben. 

 

Det känns jättebra. Dels att kunna dela upp gruppen på träningar och dels eftersom Christian är lite mer offensivt lagd än vad jag är så vi kompletterar varandra bra på det sättet. 

 

En närmare presentation av tränarna kommer att publiceras inom kort här på hemsidan. 

 

Först njuter vi av andra raka och säger stort grattis till Pojkar 14! 

 

Med varandra - För varandra! 

 

 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer