Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948

"Kürre" är redo för säsongsavslutningen
2022-09-30 09:23

P14 fortsätter gå som tåget. Efter vinster mot Heleneholms SK (6-0) och Hyllie IK (3-1) spelade man oavgjort (3-3) mot LB07 i en bortamatch som spelades på Lindeborgs IP.

Matchen mot LB07 följdes upp av en vinst mot Kvarnby IK (6-4) och vinst mot Malmö City FC (5-2) vilket gör att man inkasserar 13 poäng och parkerar på 2:a plats i tabellen.

 

Vi snackade med Kürsat "Kürre" Demir i laget och kollade läget!

Tjena Kürre, efter premiärförlusten har ni nu fem raka matcher utan förlust, hur är stämningen i laget?

- Stämningen i laget är bra just nu, alla är på väldigt bra humör efter fem raka utan förlust varav fyra är vinster.

 

Fem raka utan förlust är riktigt bra, vad tror du det beror på att ni har gjort det så bra under hösten jämfört med våren?
- Vi har tränat väldigt hårt efter våren, vi har jobbat mycket med våra svaga delar i matcher för att kunna göra det bättre och som vi ser nu gör vi det mycket bättre.

 

Match på lördag mot FC Möjligheten som också har gjort det bra denna hösten, vad behöver ni göra för att stå som vinnare?
- För att vinna mot FC Möjligheten måste vi som lag stötta varandra oavsett vad som händer under matchens gång. Vi måste hålla uppe humöret även om vi ligger under och tro på det vi gör.

 

Som vi har förstått från tränarna så har du fått en lite annorlunda position, hur tycker du själv det är att spela där? Hur tycker du det går för dig och är där något du känner att du kan bli ännu bättre på?

- Jag tycker att har varit ganska bra i min nya position, så det känns bra. Det jag kan utveckla tror jag är konditionen, för att jag ska orka hela matchen.

 

Detta är sista året ni spelar 9-manna, vad ser du mest fram emot inför nästa år med 11-manna?

- Jag ser fram emot att spela 11-manna, vi kommer ha större yta att löpa på och fler spelare på plan att kombinera med så jag tror vi kommer göra det riktigt bra.

 

Vi passade på att fråga coach Morgan hur han tycker att laget sköter sig.

- Det märks på träningarna framför allt de senaste veckorna vilket fokus killarna har, dom har förstått vad som krävs för att vinna matcher och det är hårt arbete. det är riktigt kul att se.

 

Fem raka utan förlust, är där något som kan stoppa er?
- Absolut, vi har tuffa motståndare kvar att möta men den viktiga matchen tror jag är mot vårt eget fokus, inställningen som killarna har gått in med i matcherna under hösten har varit helt exceptionella men det viktiga är att vi inte tappar det.

 

Ni ligger tvåa i tabellen, ni har tre tuffa matcher kvar mot 1:an, 3:an & 4:an som det ser ut just nu, vad tror du om era chanser att sluta högt upp i tabellen?

- Jag tycker vi har väldigt goda chanser, men vi måste ta en match i taget nu, först och främst ska vi möta FC Möjligheten, efter det tar vi nästa och sen nästa.

 

Vad säger du om Kürres insatser i höst?

- Kürre har gjort det jättebra, han har tagit ett kliv in i banan från ytter till central mittfältare och där har han visat goda kvalitéer. Han är en väldigt smart fotbollsspelare och kämpar för allt han har varje match.

 

Slutligen, matchen mot FC Möjligheten, hur slutar den?

- Svårt att säga, FC Möjligheten har precis som vi gjort en jättebra höst. Men vi går för seger.

 

 

Vi önskar Kürre, Morgan och övriga laget stort lycka till i helgen, för de som vill se matchen så spelas den på lördag klockan 14:30 på Bäckagårds IP.

 

Med varandra - För varandra!

 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer