Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Lindeborgs FF 1948
3 - 1
Rydsgårds AIF
Lindeborgs FF 19483 - 1Rydsgårds AIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 11 augusti, 19:00
Plats:Lindeborgs IP Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130156080
Samling:17:30
Tre pinnar i höstpremiären
2023-08-12 10:50

Lindeborg startade hösten med en stabil hemmaseger mot Rydsgård. En pausledning blev till viss nervositet när gästerna kvitterade via en fantastisk träff av deras mittback som dröjt kvar efter en fast situation. Men ett klassmål av Oliver Mellberg och en rush av inhoppande Adam Eskilsson så var segern i hamn. Även nästa omgång är på hemmaplan då ÖT Smygehuk gästar. 

 

Div 5 södra, omg 14 av 22

Lindeborg - Rydsgård 3-1 (1-0)

L: Max Bengtsson (3), Oliver Mellberg (2), Adam Eskilsson (3)

Ass: Tonny Tindberg (7), Eric Sandgren (3), Mohammed Abdalas (2)

Varningar L: Max Bengtsson (1), Mathias Johansson (2), Joel Tindberg (2)

 

(totalt antal under säsongen)

 

Matchens Fältare: Joel Tindberg (1)

 

Matchen

Efter en höstinledning som kantats av inställda träningar och matcher var det ett Lindeborg med osäker form som kom till spel mot Rydsgård. Tre ändringar jämfört med våravslutningen mot Skanör/Falsterbo där Joel Tindberg, Mohammed Abdalas och Max Bengtsson noterades för sina första starter på ett tag. Att matchformen saknades syntes framförallt i början av matchen där gästerna tilläts ha initiativet, en matchbild som inte var helt olik den i matchen mellan lagen i våras. Första tillstymmelsen till målchans hade Mohammed när han löper ner en fin skarv av Tonny Tindberg men ingen spelare är med i boxen. Sen följer ett riktigt bra anfall som börjar med ett uppspel från Edvin Nilsson på mittbacken upp till Max Bengtsson som slår in i mitten till Mohammed som läckert klackar den vidare till Oliver Mellberg som söker inspel som rensas. Trots det kommer 1-0-målet något ologiskt. Ett inkast når Melle som slår ett inlägg där Tonny vinner en duell med deras målvakt och Max bara har att peta bollen över mållinjen. I en femminutersperiod handlade allt om Max som nu noterats för tre mål på fyra matcher för övrigt. Han snor åt sig bollen från en försvarare, får ett friläge som målvakten parerar med ett kvardröjt ben (skolboksräddning). Kort därefter springer han till sig ännu ett friläge där en försvarare eller målvakten får en touch som går till hörna. Rydsgård å sin sida kommer något av sig från sin positiva inledning av matchen. Man har en frispark i bra läge som man skickar i muren. Lindeborg ger sedan bort bollen i uppspelet och man ges ett hyfsat skottläge som går högt över. Istället är det Lindeborg som avslutar halvleken med ännu en chans där Tom Sand står för en fin individuell prestation där han driver bort bollen från två-tre motståndare innan han drämmer avslutet i utsidan av stolpen. 

 

Andra halvleks inleds oroligt från LFF:s sida. Den början egentligen med en felpass defensivt som Eddan tvingas städa upp. Sen har Rydsgård ett avslutsläge som inte resulterar men visar på den tillfälliga sårbarheten i ytan mellan försvar och mittfält. Nojjigheten löper egentligen fram till timmen spelad där Rydsgård äter upp ett uppspel och ordnar frispark i bra läge. Den frisparken är välslagen med en vänster som knorrar sig i insidan av stolpen och träffar dessutom Rafa på vägen ut. Det är sedan på det efterföljande inkastet som deras mittback får en drömträff med en halvvolley rätt upp i krysset - 1-1. Lindeborg försöker etablera spel och lyckas i takt med att motståndarna backar av något jämfört med första kvarten. Med tjugo minuter kvar får Melle bollen av Eric strax utanför straffområdet och lobbar elegant in 2-1. Det ska sägas att Adam Eskilsson ersatt Max i början av andra och ytterligare ett dubbelbyte följde efter ledningsmålet där Erik Järvå och Jonathan Fridh ersatte Mathias Johansson och Melle. Efter det dröjde det inte länge till 3-1. Fint samspel mellan Adam och Mohammed ger den förstnämnde stora ytor på vänsterkanten, och precis när man trodde att Adam fått bollen för långt framför sig lyckas han peta bollen förbi målvakten, Eddan med ett fint uppspel från mittbacken återigen gav upphov till anfallet. För första gången sen Tonny kom tillbaka till Lindeborg blev han utbytt i en match och det när Kasper Råstedt äntrar banan. Joel på vänsterbacken blev ett särledes lyckat drag. En defensivt stark insats som kröntes med en maffig block och efterföljande glidrensning när Rydsgård låg på som mest för en reducering. Felix Djärf är sista inhoppare att komma på plan när han kommer in med fem kvar. Han hinner ändå sätta sin prägel på matchen när han står för en fin aktion ute på vänsterkanten där han rundar sin markering och hittar Max (som kommit in igen) som får en tå på bollen som målvakten hanterar. Vi avslutar matchen med några chanser där Kaspers nick på ett högerinlägg känns som den farligaste. Tränare Roy Faro om matchen: "Med tanke på att det inte var de optimala förutsättningarna här i början av hösten så blev det en bra utgång. Vi känner oss trygga i vår spelidé. Vi besitter även en bra grundfysik, med tanke på att några spelare inte har många träningar och nittio minuter i benen". Lindeborgs nästa match är hemma mot ÖT Smygehuk kommande lördag.  

 

Laget

 

Rafael Korowaiczyk

***

Joel Tindberg 

Mikael Rydell

Edvin Nilsson

Eric Sandgren (c)

***

Mathias Johansson (72)

Tom Sand (86)

***

Max Bengtsson (UT 52, IN 86)

Mohammed Abdalas

Oliver Mellberg (60)

***

Tonny Tindberg (78)

 

Avbytare:

Adam Eskilsson (IN 52, UT 84)

Erik Järvå (72)

Jonathan Fridh (72)

Kasper Råstedt (78)

Felix Djärf (84)

 

Övriga matcher i omg 14:

Skansen - Limhamn 1-2

Barrikaden - Näset 2-0

Janstorp - Svedala 1-2

ÖT Smygehuk - Skurup 2-1

Skegrie - Skanör/Falsterbo, sön kl 14

 

<< Tillbaka

 
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer