Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Skegrie BK
0 - 3
Lindeborgs FF 1948
Skegrie BK0 - 3Lindeborgs FF 1948

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 24 augusti, 18:15
Plats:Snarringe IP
Tävling:
Matchnummer: 130156093
Samling:16:45
"Kirre" matchhjälte i sin första start
2023-08-26 13:39

Lindeborg tog på torsdagen en stabil bortaseger mot jumbon Skegrie. Stor matchhjälte blev Erik Järvå som för första gången fick möjlighet att starta en seriematch. Han tackade och tog emot med två mål. Han och Tonny Tindbergs samarbete grundlade segern offensivt sett. 

Div 5 södra, omg 16 av 22

Skegrie - Lindeborg 0-3 (0-1)

L: Erik Järvå 2 (2), Felix Djärf (1)

Ass: Tonny Tindberg 2 (10), Tom Sand (1)

Varningar L: Tonny Tindberg (2), Mikael Rydell (2)

 

(totalt antal under säsongen)

 

Matchens Fältare: Erik Järvå (1)

 

Matchen

Lindeborg noterades för två startdebutanter i elvan där Marcus Carlberg och Erik Järvå tog plats. Den något okonventionella starttiden kl 18.15 gjorde att Mohammed Abdalas fick ge bort sin startplats och Philip Allegra fick flytta upp, tanken var annars att fotskadade Bence Kiss så sakteliga skulle komma tillbaka via ett inhopp men det blev en annan lösning. Mohammed kom dock tidigt in i matchen ändå eftersom Tom Sand landade illa och slog huvudet tidigt i matchen, ändå så pass okej att han kunde komma in senare i matchen ska sägas. Det började trögt för Lindeborg. Mackan fick att göra direkt och har bland annat en benparad, lägg där till en viktig block från Philip Allegra, två frisparkar i helt okej läge (som sköts strax över) och ni förstår att Skegrie inte var ofarliga under första halvtimmen. Offensivt blev det bättre när Mohammed kom in på banan. Han vågade hålla i bollen vilket tillät lagkamraterna att hitta bra positioner och han hittade så småningom ytorna som gjorde att Skegrie fick jobba för det. Det dröjde till fem minuter innan halvtid innan Lindeborg spräckte nollan. Innan dess hade man skapat några halvchanser, framförallt via Tonnys hörnor. 0-1-anfallet var snyggt. Adam Eskilsson kommer ner längs högerkanten, slår ett inlägg som Tonny klackskarvar till Kirre som trycker upp bollen i nättaket vid bortre. Sen har Tonny ytterligare än välslagen hörna som Allegra precis missar med huvudet. 

 

Efterlängtad comeback för Kacper Robaszynski när han ersätter Adam direkt i paus. Med få träningspass i benen var det kanske väntat att han inte skulle bli så tongivande just denna dag, men inför fortsättningen är det en viktig återkomst. Förlösande 0-2, med tanke på att vi tappade en 1-0-ledning senast, kommer redan efter åtta minuter av andra. Återigen är det en skarv av Tonny efter att Bence drivit upp det, som sätter Kirre i målläge, avslutet något från vänster är av högsta klass när han når upp mot krysset. Efter det kan tränarduon tillåta sig själv med fler byten där Bence, Joel och Kirre efterhand intar en bänkplats och där Tom, Salmad Ahmed och Felix Djärf kommer in. Innan sitt byte hinner Kirre dessutom med att ordna en straff efter att ha kommit in i straffområdet och blivit nedsparkad. Straffen skickar Tonny i stolpen. Mackan står för en viktig brytning långt ute i straffområdet när han megalånga armar kommer emellan ett annars givet avslut. Återigen står Felix för ett oerhört piggt inhopp, vi har sett det mot Näset, Rydsgård senast och nu mot Skegrie där han efter bara fyra minuter på plan gör 0-3. En perfekt boll av Tom ger ett friläge där han hur lugnt som helst rundar målvakten och lägger in sitt första mål i LFF-tröjan. Skegrie har framförallt ett bra läge för en reducering när man kommer fram på högerkanten men Mackan står för en skolboksräddning när han lockar till ett avslut vid förstastolpen och stänger luckan med en parad. Annars noterar vi ett välförtjänt inhopp för vår mest Lindeborgska spelare av alla, Filip Lindkvist som lirade sista tio som offensivt mittfältare. Med segern klättrar Lindeborg något närmare Svedala på kvalplats nummer två eftersom de spelade 0-0 borta mot Skurup under torsdagen. Nästa match är hemma mot kvalplats nr 1-placerade Skansen. 

 

Laget

 

Marcus Carlberg

***

Joel Tindberg (62)

Mikael Rydell

Bence Kiss (59)

Eric Sandgren (c)

***

Mathias Johansson

Tom Sand (UT 11, IN 59, UT 89)

***

Adam Eskilsson (UT 45, IN 89)

Philip Allegra

Erik Järvå (72)

***

Tonny Tindberg (79)

 

Avbytare:

Mohammed Abdalas (11)

Kacper Robaszynski (45)

Salman Ahmed (62)

Felix Djärf (72)

Filip Lindkvist (79)

 

Övriga matcher i omg 16

Skansen - Rydsgård 4-0

Skurup - Svedala 0-0

Barrikaden - Limhamn, lör kl 13

Janstorp - Skanör/Falsterbo, lör kl 13

ÖT Smygehuk - Näset, lör kl 13


<< Tillbaka

 
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer