Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Lindeborgs FF 1948 Seniorer
vs
Hyllie
Lindeborgs FF 1948 SeniorervsHyllie

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 februari, 13:00
Plats:Lindeborgs IP Konstgräs
Samling:11:45, Lindeborgs IP
Årets första seger ett faktum efter 3-2 mot Hyllie
2024-02-04 19:00

Lindeborg fortsatte på lördagen årets MM-äventyr och två matcher in är man fortfarande obesegrade efter en 3-2-seger mot div 6-laget Hyllie. Stor matchhjälte blev Max Bengtsson som mäktade med ett hattrick och en strålande insats. Limhamn har tagit förarsätet i gruppen med sju poäng på tre matcher medan Lindeborg skuggar där bakom med fyra poäng på två spelade. Härnäst väntar Srbija på bortaplan. 

Malmömästerskapet 2024, Gruppspel

Lindeborg - Hyllie 3-2 (1-0)

L: Max Bengtsson 3 (3)
Ass: Andrea Budroni 2 (3), Oliver Mbarka (1)

Varningar L: Serkan Latifoglu (1)

 

(totalt antal under säsongen)

 

Matchens Fältare: Max Bengtsson (1)

 

Matchen

Tränarduon ställde upp med några nya namn jämfört med matchen mot Barrikaden senast. Daniel Ortiz Zapata och Zenaid Zec testades i backlinjen, den uppmärksamme noterar att de båda startade matchen mot Klagshamns U19 tillbaka i november. Mathias Johansson gjorde sina första minuter sedan serien när han startade bredvid Haidar Dahi på innermittfältet. Nyförvärvet Hamidreza Eraghi gjorde sin första match på flera månader när han startade på högervingen. Slutligen hade Andrea Budroni bytt position från central fältare till anfallare tillsammans med Max Bengtsson. De båda rönte stora framgångar i offensiven där Andrea kom mer till sin rätt än senast. I övrigt var laget sig likt. Förutom slarv i snacket, där Zenaid egentligen var helt ohotad men istället skarvade bollen till en halvchans för Hyllie längre fram så startade Lindeborg matchen bra. Första tio har man fyra-fem hörnor där man visserligen kunde önskat mer uppoffrande spel. Den höga pressen som man pratat om inför match gav resultat eftersom man tvingade Hyllie att slå långt och därmed vann tillbaka bollen snabbt. Vi såg också några fantastiska kombinationer i uppspelet från egen planhalva. Matchen igenom var det vänsterkanten som producerade mest offensiv. Som vid 1-0-målet vid mitten av första halvlek. Ett inkast tas emot och skarvas vidare av Oliver Mbarka och i mitten möter Max på volley - 1-0. Väldigt mycket lättare skrivet än utfört. Intressant för statistiknörden är att fyra av våra sex mål hittills på säsongen har man kommit på direktavslut (volley eller nick). Slarvigheten i uppspelsfasen var på en lägre nivå än senast och det var glädjande, för då mötte vi ändå i mitt tycke ett mer samspelt lag än senast. Förutom vänsterkanten ger vi extra beröm till Zenaid som lyckades plocka ner deras duktige och storväxte anfallare. De klara målchanserna uteblev i andra halvan av första fyrtiofem.

 

Två byten direkt i paus där Joel Tindberg och Kasper Råstedt kommer in i trebackslinjen. Hyllie kom ut något annorlunda till andra, så tillvida att man stod högre med laget och pressade högre upp. Det gav Lindeborg mindre tid och det märkte vi vid kvitteringen fem minuter in. Emil Jörgensen fick inte mycket tid på sig vid en tillbakapass och skickade den rakt på deras anfallare som får öppet mål - 1-1. Dessförinnan hade Hyllie haft ett läge till höger som man avslutade i utsidan av burgaveln, även det läget kom efter att Lindeborg tappat boll i uppspelet. Felix Djärf kommer in mot en ringrostig Mathias efter femtiofem minuter. Hyllie har några bra chanser för ett ledningsmål, både gångerna kommer man in från vänster. Men första avslutet går en bit över och andra lyckas Joel blocka till hörna. Sen lite från ingenstans, eftersom Hyllie nu hade övertaget, kommer ett nytt ledningsmål för Lindeborg. Sneijder får tag i bollen nära mittcirkeln, spelar vidare till Andrea som sätter bollen perfekt i djupet för Max som blir fri och sätter 2-1. Minuten efter kommer Hyllie i friläge men Emil kommer ut och räddar till hörna. Överlag en stabil insats av vår unge keeper som blev en naturlig punkt i det "defensiva" bollinnehavet. Hylie hotar i djupet mer än i första. Kappe tvingas till en glidtackling som sistagubbe vilket även om han gjorde det med perfektion knappast är optimalt. Jamal Malik ersätter Hamid efter en timme vilket flyttar in Oliver Mellberg i mitten och Felix på kanten. Vid 3-1 får vi en kopia av 2-1-målet med skillnaden att Andrea efter att ha fått bollen av Haidar nu löper ner längs vänsterkanten och slår ett inlägg som Max nickar in för 3-1 vid bortre. En tidig känsla är att duon tillsammans med Lucas Barba (två mål i första matchen) kan utmana många motståndarförsvar i det kommande. Just Lucas kommer in med kvarten kvar. Då hade även Serkan Latifoglu kommit in. Mot slutet fick tränarduon kanske lite väl mycket instruera vad spelarna skulle göra. Det såg ut som om spelarna (måhända ofrivilligt) ville frångå den fungerande taktiken med att lugnt och tryggt behålla bollen inom laget, och istället skicka iväg den vid första bästa tillfälle. Men närmare än en reducering vid en frispark med tio kvar kommer inte de grönsvarta. En skön första seger för det till stora delar nya laget Lindeborg ställer upp med i år. Tidigt på säsongen sägs det att resultaten är mindre viktiga men för en som varit med om säsonger med stora spelarförluster och helt nya trupper så är resultaten åtminstone inte oviktiga. 

 

Laget

 

Emil Jörgensen

***

Daniel Ortiz Zapata (UT 45, IN 75)

Zenaid Zec (45)

Oliver Mbarka (75)

***

Mathias Johansson (55)

Haidar Dahi 

***

Oliver Mellberg (75)

Tonny Tindberg (74)

Hamidreza Eraghi (60)

***

Andrea Budroni

Max Bengtsson 

 

Avbytare:

Joel Tindberg (45)

Kasper Råstedt (45)

Felix Djärf (55)

Jamal Malik (60)

Serkan Latifoglu (61)

Lucas Barba (74)

 

Vid pennan: Björn Nelin Jensen

 

Övriga matcher i omg 3:

Limhamn - Barrikaden 3-1


<< Tillbaka

 
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer