Herrar A: Tonny Tindberg stor matchvinnare mot Möllan med drömfrispark
2021-08-24 10:00

Ett sent 3-2-avgörande mot FC Möllan bärgade 4:e raka segern för Fältet!

Två oavgjorda matcher inledde säsongen. Därefter har 4 raka vinster följt varandra.

Den gångna helgen spelade Lindeborgs FF 1948 hemma mot FC Möllan som kom till match med 6 inspelade poäng i ryggen.

Matchinledningen var perfekt sett med röda ögon. Fältet tog ledningen redan i den andra spelminuten genom Max Bengtsson och det lovade mer.

Men sedan åt sig Möllan in i matchen. Egentligen utan att skapa några större farliga målchanser. Men med ett större bollinnehav ger man sig själv möjligheten att skapa möjliga målchanser och i den 28:e minuten bar det frukt för gästerna.

En fast situation ledde till att tidigare 1-0-skytten Bengtsson nu också nickade in kvitteringen i eget mål och när sen försvarsspelet ett par minuter senare lämnade något mer att önska stod det helt plötsligt 1-2 till FC Möllan.

Fältet lät sig inte nedslås utan tog tillbaka kommandot i matchen och avslutade havleken med lite mer boll än motståndarna.

I andra halvlek skulle den spelande assisterande tränaren Tonny Tindberg fortsätta sin målform och vara en starkt bidragande orsak till att LFF både skulle kvittera och avgöra matchen.

Det var två frisparkar som fällde avgörandet denna eftermiddag. Den första frisparken fick Lindeborg precis utanför straffområdet lite drygt fem minuter in i halvleken.

En del hemmaspelare menade på att förseelsen skedde innanför 16-meterslinjen men domare för dagen, Kasper Nilsson, stod på sig och höll fast vid frisparksbeslutet. Egentligen en frispark med kanske lite för dålig vinkel för att gå på mål och nog var det så Möllanmålvakten också resonerade när Tonny hårt och pressat tryckte in bollen mellan benen på en överrumplad målvakt.

Återstoden av matchen blev ett ställningstagande där Lindeborg återigen hade det mesta av spelet men där de riktigt heta målchanserna saknades. Ett par situationer renderade i gula kort som man nog känner hade kunnat undvikas och i 69:e minuten drabbades Lindeborg också av en utvisning i en situation som kändes märklig enligt de som stod vid sidan av planen.

Med en man mindre kändes det genast mycket tyngre för de rödklädda hemmaspelarna som hade att välja mellan att bevaka 2-2 eller gå för 3-2.

Huruvida det var Möllan som backade hem och var nöjda med 2-2 eller det var LFF som tryckte på lär förbli obestämt men faktum är att LFF jobbade fram en frispark på tilläggstid och Tonny Tindberg som i och med 2-2-målet gjort 7 mål på 6 matcher la upp bollen för att försöka sätta sitt åttonde för säsongen och som han gjorde det.

"Drömfrispark" och "Drömmål" är två begrepp som ibland kan tyckas användas alldeles för lättvindigt av det stora tidningarna och sportjournalisterna men sätter man bollen klockrent och otagbart för målvakten på frispark i 93:e minuten då känns begreppet "Drömmål" lika klockrent som frisparken i sig.

Målet blev helt matchavgörande och innebär att Fältet, om än tillfälligt, går förbi Malmö IK och leder serien med en haltande tabell.

I nästa omgång ställs Lindeborgs FF 1948 i en förmiddagsmatch mot AC Kvarnby som är det enda laget i serien med högre målsnitt än Lindeborg.

Matchen spelas Lördagen den 28/8 kl. 11:30 på Bäckagårds IP.