Ass: Tonny Tindberg 2 (4), Eric Sandgren (3)

(totalt antal under försäsongen)

Matchens Fältare: Wilgot Rudolphson (1)

Matchen

Strålande sol och isande vind var väderförutsättningarna denna eftermiddag på Lindeborgs IP. Lindeborg var nära att få en flygande start på tävlingssäsongen när anfallaren Erik "Kirre" Järvå, som bildade anfallspar med Tonny Tindberg, kommer fri med målvakten men han lyfter bollen utanför. I övrigt var det ett trögstartat hemmalag som visserligen skapade några lägen som med viss skärpa kunde blivit svåra att hantera för Uniteds målvakt. Motståndarnas lägen var färre men dom få man kom till var farliga, bland annat en frispark som Didrik Hribsek tippar ut och dessutom räddar retur på och ett fritt läge från höger som skjuts metern över. Efter omkring tjugo minuter fanns tendenser till hemmafördel i spelet då man lyckades trycka ner motståndarna på deras planhalva. Tom Sand tvingas till tidigt byte och säsongsdebut för Eman Isakovic. Efter en halvtimme kastar Eric Sandgren ett snabbt inkast längs högerkanten till Kirre som starkt vinner en löpduell med försvararen innan han ur relativt snäv vinkel får in 1-0. Resten av halvleken var det Lindeborg för hela slanten. Tonny skickar en frispark från höger i ribban innan han på en hörna några minuter senare assisterar Philip Allegra till 2-0. Lagkaptenens femte (!) mål här under försäsongen. Resultatet står sig halvleken ut.

Två byten i paus där Mohammed Abdalas och Kirre ersätts av Milos Miskovic och Adam Eskilsson. Just Adam kunde fått med sig ett mål efter bara några minuter på plan men han blir avblåst för frispark när han snor åt sig bollen av försvararen. Salad Mohammed stod för några riktigt fina aktioner på sin vänsterkant där han ständigt kom runt och utmanade gästernas backlinje. En av dom ledde till ett avslut som målvakten parerar. Defensivt hotade United knappt, undantaget i slutminuterna då hemjobbet väl inte helt var på topp. Fint och följsamt försvarsarbete av Bence Kiss vid en omställning noteras tio minuter in på halvleken. Det fanns chanser så det räckte och blev över i andra halvlek. Adam har en volley nära förstastolpen efter ett långt inkast av Allegra. Han har också ett avslut som räddas precis framför mållinjen efter att han rundat målvakten, fin aktion dessförinnan av Eric. Allegra har en egen sambaskola när han tricksar sig in i offensivt straffområde och tvingar en försvarare att rensa. 3-0 skulle dock komma tjugo minuter in när en av många fantastiska Tonny-hörnor hittar Wilgot Rudolphsons panna. Nicken ser ut att räddas på mållinjen men assisterande vinkar att bollen är över linjen. Salad, med sin bästa match hittills i den röda tröjan, byts ut mot Rafael Korowaiczyk med tio kvar. Den tappra skaran som letat sig till IP blev blåsta på säsongens mål när Eric cykelsparkar ett inlägg från höger på hjulet som sitter vid stolpen. Den kanske dummaste regeln i svensk fotboll säger då nedsläpp. Filip Lindkvist får en handfull minuter i sin comeback efter lårskada. Gästerna har faktiskt några riktigt bra lägen för en reducering men Didde lyckas spika igen för säsongens första nolla.

I omgångens andra match slog Dalby Vellinge IF med 3-2. Lindeborg möter Dalby på bortaplan nästa lördag.