Ass: Joakim Svedberg 2 (2)

(totalt antal under försäsongen)

Matchens Fältare: Joakim Svedberg (1)

Matchen

Med varsin seger i DM-premiären var det en kamp om ledningen i Grupp 9 när Dalby tog emot Lindeborg på lördagseftermiddagen. Hemmalaget fick en drömstart på matchen när man redan efter fem minuter tar ledningen efter att ha hittat ytor på Lindeborgs högerkant och spelat inåt för ett enkelt 1-0. De inledande tio minuterna var hemmalagets men efterhand kom gästerna in i matchen. En snabb omställning där Eric Sandgren skarvar fram Adam Eskilsson till ett bra läge (dock med vänstran) där målvakten parerar till hörna. Överlag lite väl många misstag i passningsspelet för att första halvlek förutom det faktum att man låg under skulle vara godkänd. Rafael Korowaiczyk var tillbaka mellan stolparna och står för en fin parad med halvtimmen spelad. Bence Kiss har en distinkt glidtackling för att rädda upp en egen feltouch nära mittplan. Trots allt var Lindeborg närmast nästa mål då Philip Allegra har en touch på Tonny Tindbergs frispark som går i stolpen. Bence tvingas dessvärre utgå med en fotskada strax innan paus, Joel Tindberg ersätter. En kraftig stukning är en första lekmannaprognos. 1-0 i paus.

Till andra utgår Salad Mohammed och ersätts av Eman Isakovic, därmed går Eric ut på kanten. Fem minuter in på andra kommer kvitteringen till 1-1. Joakim Svedberg slår en påpasslig passning i djupet till vindsnabbe Adam som denna gång testar avslut med yttersidan och ser bollen rulla in i bortre. Anfallaren var pigg idag och får sånär in sitt andra för dagen när han fem minuter senare testar en halvvolley på Erics högerinlägg, skickligt att ta emot bollen och få till ett avslut hårt trängd. Avslutet metern över ribban. Rafa står för två starka räddningar inom loppet av ett par minuter där runt kvarten spelad. Men han får bära hundhuvudet för Dalbys 2-1-mål då hans inspark landar rakt hos Dalbys anfallare strax utanför straffområdet. Men Lindeborg hämtar sig även från det ledningsmålet. Eric skickar in 2-2 med vänstran sedan Tonny och Jocke skarvar fram bollen från nära kortlinjen. Sen kommer nästa uppförsbacke när Milos Miskovic drar på sig sitt andra gula och blir utvisad med tjugo minuter kvar. Vid båda misstagstillfällena så har de rödklädda bra momentum som rubbas. Visserligen försöker man hålla spelet uppe men Dalbys spel passar till omställningar och de stora ytor som ges särskilt efter 3-2-målet med tio minuter kvar. Matchen slutar 4-2.

I gruppens andra match hemmaslog Vellinge IF Malmö United med 5-1. För Lindeborgs del krävs en seger mot Vellinge på lördag för att ha chans att gå vidare som en av de bästa tvåorna.