Östra Torp Smygehuk - Lindeborg 2-2 (2-1)

Varningar L: Eric Sandgren (2), Philip Allegra (2), Edvin Nilsson (1)

*Avstängd mot Skegrie

(totalt antal under säsongen)

Matchens Fältare: Eric Sandgren (1)

Matchen

Tre ändringar på mittfältet blev det till inför denna bortamatch mot en annan nykomling i ÖT Smygehuk där Tom Sand, Milos Miskovic och Adam Eskilsson alla gjorde sina första starter denna säsong. Planen tycktes jämn och fin på ytan men bollen hade en ofin förmåga att studsa upp den mesta av tiden. Inledningsvis har Lindeborg inga bekymmer att kontrollera hemmalagets långbollar men man skapar heller inget själv att skriva hem om. Efter tjugo minuter hittar man dock rätt ytor när Tonny Tindberg slår en utmärkt boll ut till vänster där Adam Eskilsson löper sig fri, målvakten är bra med och räddar till hörna. Tonnys lika utmärkta hörna hamnar perfekt på Kacper Robaszynskis huvud som nickar in sitt tredje mål för säsongen. Efter målet har gästerna en riktigt starkt period där man skapar flera bra chanser. En cross ut till höger nickas in till straffområdet av Eric Sandgren och Roba får sedan läge framför mål men målvakten räddar till hörna. Hörnan därefter tycks touchas lite av målvakten vilket är nog för att ställa Philip Allegra som väntat vid bortre men som kommer fel till avslutet. Från en rensning av Joel Tindberg från eget straffområde blir sedan Roba helt ren med målvakten men avslutet lämnar mer att önska. Den sista chansen i den övertygande spelperioden är Milos där han provar avslut efter Allegras långa inkast. Av dessa chanser måste åtminstone en resultera i ett 2-0-mål som bidrar till att om inte stänga matchen så iallafall ge en trygghet för oss och en något tung uppförsbacke för ÖT. Istället för utökad ledning så är det hemmalaget som kvitterar. En bollvinst på mitten ger stora ytor mot en avvaktande backlinje som kombineras förbi till 1-1. Sen tappar Lindeborg all form av logiskt tänkande. Trots att uppspelen via mitten inte fungerat och att det lett till ett mål för trettio sekunder sedan så provar man igen vilket resulterar i ett friläge för ÖT som avslutas precis utanför. Bara minuten senare får man ett nytt läge för 2-1 men avslutet går över. Åtminstone direkt efter ett baklängesmål kan man tänka säkerhet före konstruktivitet utan att det behöver äventyra lagets övergripande spelidé. Lindeborg sticker emellan med ett frisparksläge där Tonnys avslut lämnar en liten retur som ÖT löser till inspark. För tredje matchen av de här inledande fyra släpper sen Lindeborg in ett mål i 45:e minuten. Man ger bort en onödig frispark ute till höger som resulterar i ett nickmål. En match som borde stått 0-2 i paus står plötsligt 2-1 och frustrationen var påtaglig hos gästerna.

Byte i paus där Petter Gärdenäs ersätter Milos. Första kvarten av andra händer inte mycket. ÖT backar av och Lindeborg för spelet men man har svårt att hitta igenom. Det blir istället höga bollar in mot straffområdet där ÖT med lätthet kan rensa. Arlind Tahiri kommer in med en halvtimme kvar i hopp om att äga lite mer boll i offensiv zon. Adam och Tonny samarbetar väl ute på vänsterkanten vilket ger en god kvitteringschans. I mitten provar Arre ett skott som via en back studsar i ribban och på returen lobbnickar Tonny bollen utanför/över. Salad Mohammed kommer in med tjugofem kvar och Edvin Nilsson strax efter. När Lindeborg flyttat fram en hel del spelare får ÖT ett utmärkt läge för 3-1 men i 4 mot 2 slarvar man bort det. Mathias Johansson har ett tungt avslut från distans som går strax utanför och går strax efter det ut mot Erik Järvå som liksom Salad gör seriedebut i Lindeborgströjan. Bence löser en svår kontring där ÖT är två mot en, genom att blocka en passning och sedan styra ut spelaren mot sidlinjen. Sen från ingenting lyckas Lindeborg kvittera. En harmlös boll in i straffområdet ska rensas av en försvarare som får en träff som ger bollen en backspin och studsar ur målvaktens händer och in i mål. Ett bisarrt kvitteringsmål. Sen får Lindeborg även ett ypperligt läge för 2-3 men Roba lyckas inte trycka ner sitt avslut från i höjd med straffpunkten, fint förarbete av Eric som slår passningen från vänster. På övertiden händer allt och lite till. Frustrationen böljar över för Lindeborgarna som i stundens hetta känns som man har tre-fyra domslut (eller brist på domslut) emot sig. Långt innan har man ett 2-2-mål som verkligen inte kändes som offside. Allegra blir skadad efter en ful eftersläng ute på vänsterkanten. Bence får ett direkt rött efter att en i hemmapubliken kastat en boll över staketet och suttit på den andra som Bence vill ha tag i och sen filmat (!) för att ge det hela större effekt. Och Edvin får en rak sula mot sig som skulle varit rött kort. Alla pauser spelade ÖT i händerna som kändes oerhört nöjda med en poäng. Med det sagt, spelanalytiskt då? Det brukar heta att ändringar i en fungerande centrallinje inte är optimala och det kommer vi tvingas till även nästa match hemma mot Skegrie då två försvarare under lördagen utgick skadade och en med ett rött kort. Lindeborgs breda trupp ger ingen direkt oro för att kvaliteten ska bli sämre, utan just förändringen och vad den för med sig i det taktiska och kemin på mitten. Och man kan ta den utmärkta tvåvägsspelaren Eman Isakovic som exempel. Rätt säker på att laget omvandlar frustrationen från igår till värdefull energi till Skegrie hemma fredag.