Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Hemmaseger mot Skegrie - trots halvdan insats
2023-05-06 14:31

Div 5 södra, omg 5 av 22

Lindeborg - Skegrie 1-0 (0-0)

L: Tonny Tindberg, straff (2)

Ass: Arlind Tahiri (2)

Varningar L: Milos Miskovic (1)

 

(totalt antal under säsongen)

 

Matchens Fältare: Mathias Johansson (1)

 

Matchen

Det kom att bli en hel del förändringar av elvan jämfört med senast, mestadels på grund av påtvingade byten i backlinjen. De yttre förutsättningarna gjorde sig också gällande med en allt annat än bra gräsplan och en stark sidovind. Matchbilden satte sig rätt snabbt med ett spelförande hemmalag och ett långslående bortalag. Det är gästerna från Skegrie som skapar första riktigt bra chansen sedan en djupledsboll hittat fram efter bolltapp på mittfältet men Rafael Korowaiczyk är snabbt ute och parerar. En påminnelse om att Lindeborg inte kunde slappna av alltför mycket. Dessförinnan har Wilgot Rudolphson stått för ett bra hemjobb på sin högerkant, för om han inte varit där så hade det varit en hundraprocentig målchans. Efter att Skegries anfallare dragit baksida lår blir det ett fem minuters avbrott mitt i första. Roy samlar ihop spelarna och pratar igenom inledningen som inte fungerat alls. Mot ett lågt stående bortalag lyckas man bara spela runt bollen utan att hitta instick eller djupled. Första chansen kommer först efter en halvtimmes spel när Tonny Tindbergs frispark räddas till hörna av målvakten. Edvin Nilsson nickar sen hörnan mot mål men målvakten hinner få väck den precis innan mållinjen. Klart bättre mot slutet av första men ändå kändes det krystat. När Kacper Robaszynski äntligen får ytor att jobba på ute till vänster provar han avslut (som går högt över) istället för att hitta inspel till två kollegor. Att Mathias Johanssons skott från trettiofem meter hamnar på topp 3 av målchanser säger väl egentligen allt om det skrala spelet.

 

Arlind Tahiri byter av Adam Eskilsson till starten av andra. För att få igång ett spel utanför boxen eftersom varken det eller djupledsspelet fungerat. En lika trög inledning på andra med skillnaden att Lindeborg allt tidigare på plan kunde etablera spel men det ledde sällan till något. Philip Allegra, som utgick med skada senast, kom in efter tio och flyttade upp Eric Sandgren på högervingen. Sen får Skegrie en gyllene chans att ta ledningen när Mickes rensning trängd i ryggen bedöms som en tillbakapass och eftersom Rafa fångat den två meter från mållinjen så är det där frisparken slås. Man lyckas dock inte få bollen förbi elva Lindeborgsspelare. Det var en insats som gick åt att hoppas på tillfälligheter. En sådan var på väg när målvakten tar emot en hörna och lämnar en liten retur som Arre faktiskt får foten på men bara så pass att bollen går i famnen på keepern. Innan han blir utbytt har Max ett bra läge för att spräcka nollan. Arre missar i mottagningen av ett inlägg från vänster men det blir istället en skarv till Max som dock avslutar i utsidan av burgaveln. Petter Gärdenfors kommer istället in på vänsterkanten för att få in ny energi. Mathias avslutar ett av få väletablerade anfall med ett skott metern över. Något mer ytor för djupledsspel när Skegrie krymper in något mer. Därför provar man att ta in vindsnabbe Erik Järvå på topp. Det ger resultat per omgående för han tvingar fram ett andra gult på Skegries ena mittback som blir utvisad. Frisparksläget som följer är utmärkt men skickas över hela staketet av Tonny. Det tog 75 minuter sen lyckades man äntligen hitta runt på kanterna. Petter gör det bra när han kommer in från vänster, hittar Roba vars avslut räddas av målvakten och på returen är Eric sen offside. Med tre minuter kvar tilldöms Lindeborg en straff sedan domaren bedömt av bollen tagit på en Skegriehand efter Arres skott och vi kan väl säga att vi fick igen oturen med domsluten senast. Tonny gör sitt andra säsongsmål på straffen. Milos Miskovic kommer in i absoluta slutet, hinner med att dra på sig ett gult och är en halvmeter från att göra 2-0. Rafas utboxning och ett moståndaravslut högt över efter ett frisparksinlägg avslutar en medioker fredagstillställning. Nästa match spelas i Trelleborg mot Skansen nästa lördag. 

 

Startelvan

 

Rafael Korowaiczyk

***

Eric Sandgren

Mikael Rydell

Edvin Nilsson

***

Max Bengtsson (71)

Mathias Johansson

Tonny Tindberg (c)

Eman Isakovic (79)

Wilgot Rudolphson (55)

***

Adam Eskilsson (45)

Kacpar Robaszynski (89) 

 

Avbytare:

Arlind Tahiri (45)

Philip Allegra (55)

Petter Gärdenfors (71)

Erik Järvå (79)

Milos Miskovic (89)

 

Övriga matcher i omg 5:

Rydsgård - Skansen 2-4

Svedala - Skurup 1-0

Limhamn - Barrikaden 2-1

Skanör/Falsterbo - Janstorp (sön, kl 13

Näset - ÖT Smygehuk (sön, kl 15)

Janstorp - Limhamn (lör, kl 13)


Nyhetsarkiv
Malmömästerskapet 20242024-01-08 19:52
Statistik säsongen 20232024-01-02 18:30
Delad poäng i derbyt2023-09-16 18:52
Match inställd2023-08-07 12:03
"Salle" klar för LFF!2023-05-11 17:47
Delad pott i premiären2023-04-07 11:01
Hjemme fra Ballerup!2023-03-26 19:38
Svag andra sänkte LFF2023-02-26 12:38
Storseger mot Trollenäs2023-02-20 22:46
NH-Cupen till helgen2023-01-26 20:28
Herrar A: Nu kör vi! 2022-11-11 11:11
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer