Matchnummer: 130156052
Samling:11:30
Första hemmaförlusten ett faktum - Lindeborg tappar i toppen
2023-05-28 11:29

Lindeborg gick inte att känna igen när man på lördagen inkasserade sin första förlust på hemmaplan. Trots en spelmässigt bättre andra halvlek var 0-2-läget i paus för stort för att vända.

Matchen

Tre ändringar jämfört med senaste matchen mot Barrikaden gjorde tränarduon. Milos Miskovic startade som offensivt mittfältare och återigen var de båda kanterna utbytta där Petter Gärdenfors och Adam Eskilsson startade. Till skillnad mot matchen i onsdags så startade Lindeborg denna aktivt och redan efter fem minuter hade man haft mer boll än på första halvtimmen mot Barrikaden - kändes det åtminstone som. Man kommer också till en bra målchans där Tonny Tindberg crossar ut en boll mot vänster där Petter hittar

Kacpar Robaszynski i djupet men målvakten i Skurup är snabbt ute och parerar. Men efter den klart godkända inledningen tar gästerna över och man bidrar till ett fruktansvärt lågt bolltempo genom att ta god tid på sig vid alla former av fasta situationer. Det fungerar optimalt för man får Lindeborg att sjunka ned till samma. Efter tjugo minuter missar Lindeborg i en rensning kring eget straffområde, deras duktige anfallare får tag i bollen och skjuter den mellan benen på en försvarare och dessutom då "fel" hörn när Rafael Korowaiczyk har sin kroppsvikt lutad mot andra. Målet jämnar inte ut spelet utan tvärtom skapar Skurup fler farligheter, framförallt på onödiga bolltapp i uppspelet eller vid omställningar på ett icke-avslutat anfall. Philip Allegra står för en viktig block när deras spelare kommer i en bra omställning. Försvaret är alldeles för passivt vid 0-2 strax innan paus där man låter 1-0-skytten ta emot, vända upp och avsluta i nät utan att överhuvudtaget bli störd. Så kan man inte försvara.

Ett byte i paus där Salman Ahmed kommer in på kanten, Adam Eskilsson in i offensiva mittfältsrollen och Milos går ut. Lindeborg får den önskade rivstarten av andra halvlek med ett tidigt reduceringsmål men det är offside och den tidiga behövda energin dröjer. Första femton minuterna är det större bollinnehav till hemmalaget men man lyckas inte hitta vare sig runt på kanterna eller instick bakom backlinjen. Bence Kiss tvingas till byte efter halva halvleken, Kasper Råstedt kommer in istället. Ett dubbelbyte med tjugo minuter kvar där Eman Isakovic och debutanten Jonathan Fridh kommer in på mittfältet. Jonte har fått minuter under försäsongen men i serien var det här hans första. Runt samma minut lyckas Lindeborg så äntligen reducera. Salle kommer runt på kanten och slår ett fint avvägt inlägg till Adam som petar in sitt första mål för säsongen. Men kvitteringsjakten blir aldrig vidare intensiv. Vet inte om vi ens räknar in något skott på mål under sista tjugo. Skurup har inga problem att freda sitt mål från några distansskott och några hörnor. Dessutom ökar man på till 3-1 där en frispark lobbnickas i mål. Nya tag i nästa match borta mot Näset kommande fredag.