Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Herrarna väljer att avstå DM!
2021-02-26 11:41
I och med att Skånes FF valt att skjuta fram årets DM-tävling har våra herrar beslutat sig för att avstå från att delta. 
DM är en extremt värdefull turnering att delta i på försäsongen. För oss småklubbar som har ytterst små möjligheter att gå hela vägen har turneringen blivit en viktig del i försäsongsupplägget där matcherna blir som träningsmatcher med tävlingskaraktär. Motivationen att spela matcher mot både jämbördigt motstånd och motstånd från högre divisioner ger en bra fingervisning om var laget står någonstans kvalitetsmässigt. 

Därför var det också tänkt att Richard Palhotos mannar skulle ställa upp i tävlingen även i år. 

Men på grund av den rådande pandemin har Skånes FF tagit beslut (helt rätt) att skjuta upp turneringen och ett deltagande i DM skulle innebära dubbla matcher ett antal veckor i sträck vilket tränare Richard Palhoto inte ser som något positivt. 

- Att spela matcher är roligt. Det är det man tränar för men om man bara får en träning per vecka för att spela två matcher blir det svårt att träna på det man behöver för att utveckla till nästa match, säger tränaren. 

Förutom ovanstående känner undertecknad också att ett matchande med två matcher i veckan innebär att en träningsdag måste ryka eftersom det är trångt på idrottsplatsen redan som det är och det skulle i så fall också innebära att den del av truppen som inte är uttagna till match bara får en träning i veckan. Framförallt i inledningen av säsongen känns det viktigt att ha alla spelare förberedda och i form. 

Preliminärt startar LFF1948:s serie den 11/4 kl. 15:00 hemma mot FC Sandzak som förra året inledde säsongen i Division 6 SvA men som sedermera utgick. Nu får vi se om Sandzak lyckas revanschera sig. 

Nyhetsarkiv
NH-Cupen till helgen2023-01-26 20:28
Herrar A: Nu kör vi! 2022-11-11 11:11
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer