Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Ännu utan förlust - men snart måste trepoängarna komma.
2021-06-22 11:50

När Lindeborgs FF 1948:s herrar A beger sig till Hyllie för att möta Hyllie IK för andra gången redan i tredje omgången behöver laget börja producera 3-poängare. 

En säsong där Skånes FF tillsammans med en del föreningar kommit fram till att säsongen ska spelas med dubbelmöte och därför inte kan genomföra kvalspel blir det än viktigare att inte hamna för långt efter i inledningen av säsongen. 

 

De två inledande omgångarna för Lindeborgs FF 1948 har förvisso resulterat i två förlustfria matcher men samtidigt står laget också utan vinst då båda matcherna slutat oavgjort (Hyllie IK, 1-1 och Oxie SK 2-2). 

 

- Jag är lite besviken över inledningen. Vi skapar tillräckligt mycket chanser för att kunna vinna matcherna men vi är på tok för inneffektiva sista tredjedelen, säger tränaren Richard Palhoto 

 

Vidare menar Palhoto att laget på de två inledande matcherna inte lyckats hålla uppe spelet i 90 minuter.

 

- Mot Hyllie har vi 25 bra minuter, resten kan vi bortse ifrån. Mot Oxie dominerar vi i 60 minuter och gör vi bara mål på fler chanser tar vi hem tre poäng.

 

 

En ny chans mot Hyllie - Kan ta lärdom av matchen senaste mötet.

 

Mot Hyllie i premiären hade som sagt LFF1948 en bra period på ungefär 25 minuter. Den perioden vill tränare Palhoto ta fasta på samtidigt som han menar att det finns delar i motståndarnas spel som man kan utnyttja bättre. 

 

- Jag har lite tankar kring hur vi ska lägga upp matchen rent taktiskt. Hyllie gjorde det svårt för oss senast och därför behöver vi tänka om lite.

 

En annan faktor som gjort det svårt för laget är den bristande disciplinen som inneburit att laget på två matcher redan dragit på sig 8 gula kort och 2 röda. Truppen är på väg att bli bredare med nya spelare på väg in en laget har inte råd att dra på sig en massa avstängningar för att man drar på sig kort.

 

- Självklart är detta inget som är hållbart och en del av korten har varit direkt onödiga. Förhoppningsvis kan vi hålla oss kyligare under matcherna och inte dra på oss negativ uppmärksamhet, menar Palhoto

 

Men trots den tuffa starten är Palhoto optimistisk inför resten av säsongen. Trots att det bara är ett lag som går upp i år och ingen som kvalar känner han sig lugn. Han menar att laget inte har varit utspelade i varken första eller andra omgången och att det som saknas är matchtempo och timing. 

 

- Jag är lugn, serien är lång och tittar man på målen vi har släppt in så är det tre individuella misstag och därför något som vi med koncentration och fokus kan minimera. När vi spelar bra kan vi avgöra matcherna.

 

Samtidigt menar Richard att avsaknaden av träningsmatcher gjort att matchtempot inte riktigt är där än. 

Samtidigt är det svårt att komma in i matchtempo då serien tar uppehåll ett par veckor efter onsdagens match. Nästa match spelas inte förrän 3/7 och därefter är det ytterligare ett uppehåll till den 31/7 till nästa match. 

 

Det kommer i alla fall bli en matchrik och intensiv höst där lagen verkligen kommer ställas på prov. 

 

Matchen på Onsdagen spelas kl. 18:00 på Hyllie IP, konstgräs. 

 

Vi hoppas att laget går på uppehåll som obesegrade och dessutom tar en trepoängare med sig. 

 

Med varandra - För varandra!!! 


Nyhetsarkiv
Herrar A: Nu kör vi! 2022-11-11 11:11
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer