1948
Herr

Herrar A: Straffräddning inledde en insats som gav 3 poäng
2021-10-24 22:46

Hemma mot AC Kvarnby visade Lindeborgs FF 1948 genom vinsten med 5-2 att man är ett lag som vill upp till femman.

Förstaplatsen känns i teorin körd. Malmö IK har ett försprång på 4 poäng med två matcher mindre spelade och  näst på tur att möta MIK är bottenlaget Srbija. 7 poäng blir därmed ointagligt för Fältet som bara har FF Vuk och Malmö IK kvar att möta.

Men därmed inte sagt att drömmen om uppflyttning till division 5 ska kastas åt sidan. Skulle man bli bästa tvåa bland Skånes olika division 6-serier kan man få möjligheten att ta en vakant plats.

Den möjligheten vill man försöka ta i LFF.

Under Söndagen mötte Fältet AC Kvarnby som huserar mitt i tabellen. Senast lagen möttes på Bäckagårds IP stod LFF för en imponerande upphämtning när man gick från 1-3 till 3-3 och visade på en jäkla lagmoral.

Den här gången började matchen tufft för Fältet.

De första 25 minuterna dominerade gästerna matchen och fick möjlighet att få betalt för övertaget i den 20:e minuten.

Då fick gästerna nämligen straff men rutinerade målvakten Calle Nelin stod pall och räddade straffen och Lindeborg kunde rida ut stormen som var första halvan av första halvlek.

Därefter smög laget upp och efter en halvtimme förpassade Gabriel Naranjo Sövgren bollen i nät för ledning 1-0.

En ledning som LFF hoppades få med sig in i halvtid. Men i den 41:a minuten slog ACs Simon Trygg Pizevski in kvitteringen och istället trodde Kvarnby att de skulle gå in i halvtid med en positiv känsla.

Elbasan Selmani ville annat. Strax innan halvtidsvisslan såg han till att på frispark borra in bollen i bortre och fastställa halvtidsresultatet till 2-1.

I begynnelsen av andra halvlek inleddes en period på tio minuter som var händelserik.

Först höll sig LFF:s skyttekung den här säsongen Tonny Tindberg framme i den 52:e minuten för 3-1.
I den 55:e gjorde Jesper Gustavsson i bortalaget 3-2 och det besvarades 7 minuter senare återigen av Tindberg som gjorde 4-2.

Då kändes det som att Kvarnby skulle ha svårt att komma igen.

När dessutom Jamal Malik satte 5-2 i 75:e minuten kändes det klart.

5-2 till Fältet som än så länge är det målfarligaste laget i serien. Med 52 mål gjorda framåt är man etta i den statistiken. Dock ska sägas att MIK på sina två hängmatcher har stora möjligheter att gå om.

Nu är det en ny träningsvecka som väntar.

Tråkigt nog är det spelledigt för Fältet som dock ändå trots allt tycker att det är skönt då truppen innehåller ett antal skador.

Nästa match är Lindeborgsderby mot trean FF Vuk.

Avspark: Söndag 7/11 kl. 14:00 hemma på Lindeborgs IP.