Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Herrar A: LFF1948 fullbordade sexpoängsveckan!
2022-05-08 21:05
Målvakten Didrik Hribsek i matchen mot Malmö United, vinst 4-1

Seger med 4-1 i onsdags hemma mot Malmö United följdes upp av en stark bortavinst mot Oxie SK med 1-0. 

Efter förlusten i premiären mot FC Möllan (1-2) har Lindeborgs FF 1948 tagit sig ut på vinnarspåret. 

 

Först besegrade man FC Möjligheten på bortaplan med komfortabla 3-1. Därefter kontrollerade man en medioker tillställning hemma mot Malmö United och vann med ännu klarare 4-1 i onsdags och idag kom då alltså tredje raka trepoängaren när man bortabesegrade Oxie SK (med Lindeborgssonen Roni Gurses i anfallet) med 1-0. 

 

Lindeborg inledde klart bäst och skapade ett par halvfarliga målchanser innan hemmalaget åt sig in i halvleken och tog över bollinnehavet mer och mer. Under en period tog sig Oxie fram till mål ett antal gånger men de flesta gånger avslutade OSK anfallen på ett undermåligt sätt. Det var egentligen bara vid ett tillfälle som hemmalaget fick till ett bra avslut men då stod Fältet-målvakten Didrik Hribsek för en fantastisk räddning och styrde bollen till hörna. 

 

Efter den anstormningen tog LFF tillbaka inititativet och bollinnehavet. Men också i bortalägret fanns det mer att önska i avslutslägena. Fjolårets skyttekung Tonny Tindberg var närmst med ett farligt skott som så när skruvade in sig i bortre hörnet men bollen smet på fel sida stolpen. 

 

Just Tindberg var efter halvtimmen spelad inblandad i en situation som från läktarhåll såg ut som att det skulle kunna ha gett rött kort till Oxies mittback, som för övrigt hade det riktigt tufft i duellspelet med både Tindberg och Adam Eskilsson. 

 

Tonny löper på en djupledsboll varpå mittbacken går in och screenar honom. Tonny svarar med en liten knuff som får backen ur balans och i det efterföljande fallet måttar backen en spark mot anfallaren men varken huvuddomare eller assisterande såg något olämpligt i den situationen. Tur för matchens fortsatta karaktär var att situationen lugnade ner sig tämligen snabbt. 

 

I andra halvlek tog så återigen LFF kommandot. Oxies backlinje sattes under press och kändes lite frustrerade över att deras potentiella djupledshot inte kom någonstans. 

 

- Vi har 4-5 frilägen i matchen men matchen avgörs på en straff! 

 

Orden kom från tränare Roy Faro i omklädningsrummet efter matchen och han syftar på den 54:e matchminuten i Oxies straffområde. 

 

Christian Whittle är först på bollen i straffområdet och i en duell landar en hårt satsande Oxiespelare på mittfältaren och straff var ett faktum och rutinerade Tomas Amerise placerade säkert bollen in bakom Oxiemålvakten.

 

Sett till andra halvleken så hade ytterligare ett eller två mål från Lindeborgs FF varit rättvist men bollen måste in för att det ska räknas. 

 

Gladast över segern idag kan nog ha varit unge målvakten Didrik Hribsek som inte hade supermycket att göra i andra halvlek men som alltså stod för viktiga räddningar i första. Nollan var Hribseks första i LFF-tröjan och den satt väldigt bra. 

 

- Att hålla nollan är såklart ett mål inför varje match och personligen så har den här första nollan varit något som varit väldigt efterlängtat. 

 

I matchen mot Malmö United i onsdags kontrollerade LFF matchen på ett fint sätt och hade 4-0 med dryga kvarten kvar. Då kom det snöpliga 4-1-målet som kanske inte var så betydelsefullt för matchen men som för en målvakt kan vara väldigt viktigt. 

 

- Helt klart ett frustrerande mål att släppa in eftersom vi som lag förtjänade att hålla nollan, menar målvakten. 

 

Men nu kom alltså första nollan i en match som innebär att LFF som sagt har tre raka vinster med sig. 

 

Efter en försäsong med väldigt blandade prestationer känns det nu som att det nykomponerade och unga laget har börjat sätta sig lite. I alla fall enligt Hribsek. 

 

- Vi har kommit in i seriespelet och vår mentalitet är det som skiljer oss från insatserna på försäsongen. Vi krigar för varandra och känns verkligen som ett lag. Tycker också att backlinjen jag har framför mig har gjort det otroligt bra. 

 

Både Didrik men också en hel del av spelarna hämtades inför den här säsongen in från det som i fjol utgjorde en stomme i IFK Klagshamns duktiga U19-lag. Det är många som saknar rutin och erfarenhet av seniorspel och bland annat den avsaknaden är något som Didrik menar har gjort att det tagit lite tid att växa in i seniorkostymen. 

 

- Absolut, jag gör min första hela säsongen som målvakt och som seniorspelare och många andra i laget göra sina första säsonger som seniorspelare. Därtill är vi många som är nya för varandra och vi har ett nytt spelsätt att jobba in. Men det tycker jag vi har gjort nu. 

 

I nästa omgång väntar KSF Srbija som i fjol var en av seriens slagpåsar. I år har man vänt om helt och har stått för en hel del bra insatser i de inledande omgångarna och man placerar sig just nu på fjärde plats efter 5 matcher med bara en förlust. Men hur motståndarna har presterat är inget som ändrar Lindeborgs sätt att tänka kring matchen menar Hribsek.

 

- Som sagt, vi är ett nytt lag och försöker ta varje match med samma inställning. Vi vill styra och kontrollera varje match och försöker att inte foga oss efter motståndarnas sätt att spela. Vi går för fjärde raka vinsten och jag ser ingen anledning till varför vi inte skulle klara det. 

 

Nästa match är hemma mot KSF Srbija på Lindeborgs IP.

Avspark Lördag 14/5 kl. 13:30. 

 

Välkomna då! 

 

Med varandra - För varandra!  


Nyhetsarkiv
Malmömästerskapet 20242024-01-08 19:52
Statistik säsongen 20232024-01-02 18:30
Delad poäng i derbyt2023-09-16 18:52
Match inställd2023-08-07 12:03
"Salle" klar för LFF!2023-05-11 17:47
Delad pott i premiären2023-04-07 11:01
Hjemme fra Ballerup!2023-03-26 19:38
Svag andra sänkte LFF2023-02-26 12:38
Storseger mot Trollenäs2023-02-20 22:46
NH-Cupen till helgen2023-01-26 20:28
Herrar A: Nu kör vi! 2022-11-11 11:11
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer