Herr A: Sjätte raka - och det finns mer att hämta.
2022-06-02 21:52
Bild: Johannes Grufstedt

Efter stadsdelsderbyt mot Hyllie IK står nu Lindeborg på sex raka 3-poängare och det roliga är att det fortfarande verkar finnas ännu mer att få ut av truppen.

1-0 mot Hyllie är sjätte raka segern i Herrarnas division 6 Sydvästra och det är 4:e gången man vinner med ett mål och tredje som matchen slutar 1-0 i Fältets favör.

Segrarna fortsätter komma och det är fortsatt välförtjänta segrar. Men faktum är att segermarginalen i de senaste matcherna hade kunnat vara betydligt större. Så även mot Hyllie IK.

I första halvlek kontrollerar LFF matchen utan att skapa några direkt heta målchanser.

- Vi får dock ett viktigt mål 5 minuter före paus då Tonny Tindberg nickar ner ett inlägg till Mathias Johansson som placerar in den via en tunnel, berättar tränare Mattias Holm.

Efter halvtidsvilan ökade LFF trycket och radade upp chanser som enligt Holm borde har resulterat i så pass många mål att matchen skulle kunna stängas redan ett kvart in på andra.

- Sen låter vi tyvärr Hyllie få ta över initiativet och dem är egentligen bara en ribbträff på övertid från att kvittera och få med sig en poäng hem.

Men målet kom aldrig för bortalaget och därmed bärgade Lindeborg sin sjätte raka seger.

6 raka vinster hör inte till vanligheterna för Lindeborgs FF 1948. Senast man lyckades med den bedriften var 2013 när man på hösten (mellan 2013-08-17 - 2013-09-21) räddade säsongen från att bli katastrofalt dålig med 6 raka vinster.

Eftersom föreningen då hette Eriksfälts FF är detta första gången man under namnet Lindeborgs FF 1948 lyckas med 6 raka vinster.

Nu går man för att utöka sviten till sju raka.

- Mot Kvarnby saknar vi några spelare men vi har en riktigt stark trupp med oss till Bäckagårds IP och vi har ett gott självförtroende och vill därför rida vidare på den vågen, menar tränare Holm.

Vidare menar han att nycklarna för att bärga sjunde raka på Lördag är att vara lika noggranna i försvarsspelet som man varit de senaste matcherna och att laget behöver höja sig lite på sista tredjedelen där det slarvats lite för mycket.

Lördagens motståndare AC Kvarnby åkte på en riktig käftsmäll senast när man förlorade med hela 7-1 mot Oxie SK men Mattias Holm menar att det inte är ett resultat man ska dra alltför stora växlar av.

- Kvarnby är ett stabilt lag som har spelat ganska likt oss. Att dem förlorade på det sättet mot Oxie var nog bara en dålig dag på jobbet.

Matchen på Lördag spelas på Bäckagårds IP med avsparkstid redan 11:30.