Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Herrar A: LFF avslutar vårsäsongen med seriefinal mot FC Möllan!
2022-06-16 21:51
Eric Sandgren mot Hyllie IK. Foto: Johannes Grufstedt

Med 7 raka vinster i ryggen ställer serieledarna Lindeborgs FF 1948 upp mot tvåan FC Möllan i en match som avgör vem som leder serien in i uppehållet. 

7 raka vinster. En svit som många i vår förening idag inte har varit med om under sin tid i föreningen. Man får gå långt tillbaka för att hitta en liknande svit i vår historia. 

 

På 8 seriematcher i år har det alltså bara blivit en förlust. Den förlusten kom mot FC Möllan hemma på Lindeborgs konstgräs i seriepremiären efter att kommunen inte lyckats få gräset i speldugligt skick. 

 

Nu får Lindeborg chans både till revansch och en chans att rycka lite i toppen när man åker till Sorgenfri IP för att återigen möta FC Möllan. 

 

Det blir också sista matchen inför uppehållet och psykologiskt viktigt att gå in i uppehållet som serieledare. 

 

Eric Sandgren är en av spelarna som kom till laget inför säsongen och det faktum att man har en svit som föreningen inte varit med om på så länge gör yttermittfältaren lite stolt: 

 

- Det är riktigt kul att höra att vi nästan skriver lite historia för klubben. Ett kvitto på att vi är på en bra plats i gruppen, menar han.

 

Vidare menar han på att förlusten i premiären gnager lite i truppen men samtidigt fungerar den lite som ett bränsle och en påminnelse om att laget måste vara på tå för att trepoängarna ska fortsätta rulla in. 

 

- Även om vi gjort en bra säsong efter den förlusten så känner vi att vi har ytterligare nivåer i oss spelmässigt.

 

Av de 5 senaste matcherna har Lindeborg vunnit 4 av dem med uddamålet ( 1-0, 2-1, 1-0, 1-0) innan man i senast mot Kvarnby fick det att lossna lite framåt och man gjorde 4 mål framåt. I samband med de 4 uddamålsvinsterna pratades det om att laget kontrollerade stora delar av matcherna men var alldeles för ineffektiva framåt. Något som man befarade skulle kunna straffa sig längre fram. 

Sandgren känner dock ingen oro över målproduktionen framåt eftersom man i samma veva släppte in väldigt få bakåt. 

 

- Det är klart att det är viktigt för offensiva spelares självförtroende att gör ett och annat mål men personligen vinner jag hellre med 1-0 än 4-2. Att hålla nollan betyder mycket och de tre poängen stärker hela gruppen. 

 

 Samtidigt har det ändå kommit en del mål i en del matcher, bland annat 3 mot Möjligheten, 4 mot United och nu alltså senast 4 mot Kvarnby så målskyttet finns där och att det dessutom är från 8 olika målskyttar ser Eric Sandgren som en styrka. 

 

- Det känns viktigt att vi inte är helt beroende av enstaka spelare utan att alla kan bidra med poäng. 

 

Stämningen i laget är så klart på topp. Med sju vinster i ryggen är det lätt att sväva iväg och tro att allt löser sig av sig själv. Men det menar Sandgren att det inte är något problem i truppen inför fredagskvällens seriefinal. 

 

- Vi är väldigt måna om visa Möllan vår riktiga nivå som vi alla vet att vi kan uppnå och som vi visat under de föregående matcherna. Det har också smugit sig in ett helt ny nivå av fokus och hunger inför matchen vilket är riktigt kul att se. Jag är helt övertygad om att vi kommer att stå för den prestation alla vill. 

 

Enligt mittfältaren är det också viktigt för gruppen att man kan ta med den senaste tiden momentum hela vägen in i uppehållet och samtidigt kanalisera fokuset och verkligen visa glöden för varandra och för föreningen. 

 

- Vi måste vilja vinna matchen mer än dem! 

 

Matchen ses med fördel på plats på Sorgenfri IP med avsparkstid kl. 19:00. 

 

Kan man inte se den på plats hoppas vi kunna erbjuda Live-rapporteringen från MinFotboll. 

 

Mot tre nya poäng! 

 

Med varandra - För varandra! 

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Herrar A: Nu kör vi! 2022-11-11 11:11
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer