Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Herrar A: Nyförvärvet Kacper Robaszynski är redo för slutspurten!
2022-09-03 11:45
Kacper Robaszynski anslöt från IFK Klagshamn innan Septemberfönstret stängde och gör sin debut i dagens bortamatch mot KSF Srbija

Bara dagar innan Septemberregeln trädde i kraft gjorde Lindeborg klart med anfallaren Kacper Robaszynski från IFK Klagshamn. I eftermiddag gör han sin debut i Fältet. 

Under säsongen har Lindeborgs redan starka trupp fått förstärkningar från både Ola Petersson som debuterade mot FC Möllan i juni, Milos Miskovic som debuterade mot Malmö United i Augusti och Edvin Nilsson som debuterade i hemmamatchen mot FC Möjligheten.

 

Lägg därtill att Max Bengtsson gjort comeback efter att ha varit borta nästan ett år på grund av arbete. 

 

Nu förstärks truppen ytterligare när anfallaren Kacper Robaszynski ansluter från topplaget i division 4 IFK Klagshamn där han så sent som i juni var med i truppen mot Kulladals FF. 

 

Nu ansluter han alltså till Lindeborgs FF 1948 för att stärka anfallet ytterligare i slutspurten och anfallaren själv säger såhär om första intrycket av föreningen: 

 

Jag har fått ett väldigt bra första intryck. Det finns en stor passion för fotbollen och det känns att det finns ambitioner i truppen om att spela högre upp. 

 

Tränarduon Roy Faro och Mattias Holm är väldigt nöjda över att ha lyckats få hit anfallaren och säger såhär om honom:

 

Det betyder mycket för oss att få in en spelare med hans kvaliteter i det här skedet av säsongen. Värvningen är nyttig både på kort sikt men också inför nästa säsong. Kacper är en snabb och stark anfallare med bra avslut.

 

Anfallaren själv delar tränarnas uppfattning om hans kvaliteter och tillägger dessutom:

 

Jag kommer kunna bidra med högt tempo, hög intensitet och mycket energi både på träningarna och på matcherna. 

 

Förra säsongen var Kacper i stort sett alltid varit med i Klagshamns trupp och hade kanske därför högre förhoppningar om att ta ytterligare kliv mot en ordinarie position i år. Men speltiden har varit mindre än önskat och det var en av orsakerna till att det blev en flytt från de gulblå som han tillhört ända sedan ungdomsåren.

 

Och att det blev Lindeborg har mycket att göra med att jag känner många spelare och även ledarstaben sedan tidigare. Det känns som en bra balanserad trupp där det finns båda unga och äldre. Det är många som kan bidra med både kvalité och tempo.

 

Det är ett lag i framgång som anfallaren ansluter till. De 11 senaste matcherna har slutat med seger och under lördagen mot KSF Srbija räknar de flest både i och utanför föreningen med att man förlänger den segerraden och nyförvärvet är fast besluten: 

 

Det har varit en riktigt bra träningsvecka och idag är det bara 3 poäng som gäller!

 

Som ny i laget och serien vet inte Robaszynski så mycket om dagens motståndare men han menar samtidigt att han förväntar sig ett fysiskt starkt lag som kommer kämpa för att lämna bottenträsket där bara FC Möjligheten och Malmö United KF ligger bakom de forna division 4-laget. 

 

Förutsättningarna för LFF att ta sig upp som seriesegrare är väldigt gynsamma. Med 4 omgångar kvar att spela leder laget serien med 5 poäng ner till Oxie och 8 poäng till ner till FF Vuk på tredje. Därefter skuggar FC Möllan som förvisso ligger 10 poäng efter Lindeborg men som samtidigt är det enda topplaget som har färre matcher spelade än LFF. 

 

Kacper Robaszynski har smärtsamma erfarenheter av att gå in i en slutspurt med gynsamma förutsättningar. I fjol låg Klagshamn på uppflyttningsplats till division 3 med 3 omgångar kvar att spela men lyckades inte knipa den där trepoängaren som behövdes för att behålla platsen. Istället slutade man fyra. 

 

Det viktiga för oss nu är att vi fortsätter spela hela säsongen ut. Vi behöver hålla fokus till sista omgången för att inte tappa, menar han. 

 

Under fredagskvällen spelade Oxie SK mot FC Möllan och det oavgjorda resultatet lagen emellan (3-3) var det bästa som kunde hända enligt tränarparet Roy Faro och Mattias Holm. 

 

Det är alltid bra när våra toppkonkurrenter tappar poäng. Men samtidigt måste vi ändå fokusera på våra egna matcher och göra jobbet där. Resultatet innebär egentligen inte mer än att vi nu har avgörandet ännu mer i våra egna händer. 

 

Matchen mot KSF Srbija spelas på Lindängens IP och har avspark kl. 15:30. Har ni inte möjlighet att vara på plats och stötta laget så hittar ni matchen på MinFotboll. Länken till matchen kommer ni hitta i våra sociala medier under dagen. 

 

Vi ska tillbaka - Nu går vi för 12:e raka! 

 

Med varandra - För varandra! 

 

 


Nyhetsarkiv
NH-Cupen till helgen2023-01-26 20:28
Herrar A: Nu kör vi! 2022-11-11 11:11
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer