Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Björn Nelin Jensen ny lagledare i Herr A!
2022-10-25 19:47

A-laget har börjat förberedelserna inför återkomsten till division 5 och den första viktiga förstärkningen förstärker ledarstaben. 

2010 började Björn Nelin Jensen som lagledare för Kulladals FF. Sedan dess har han hängt med laget upp i division 3 och sedan ett par säsonger tillbaka ner i division 4 igen. 

I klubben har han varit en mycket uppskattad och omtyckt personlighet. Därför har det från Lindeborgs FF:s perspektiv sett tufft ut att få nyttja lagledarens tjänster. 

Men nu är det klart. Björn Nelin Jensen är Herrtruppens  nya lagledare från och med 2023! 

Först och främst: Varmt välkommen Björn!  
Om du får fritt spelrum att presentera dig för våra medlemmar och supportrar, vem är du och vad har du för fotbollsbakgrund? 

 

- Stort tack! 

Jag är 37år gammal. Jag är uppvuxen på Lindeborg så på många sätt sluts cirkeln på Lindeborgs IP. Jag började spela fotboll vid 5års ålder och tillbringade min korta spelarkarriär i Eriksfälts FF (numera Lindeborgs FF 1948, reds. anm.) och Kulladals FF. Har varit lagledare i Kulladal sedan 2010. 

Björn har redan tidigare varit på Lindeborgs radar och man försökte redan för två-tre år sedan locka över lagledaren till LFF.

- Martin (Nerbring, ordförande) och Anna (Johansson, konsulent), som jag känner sedan barndomen, har turats om att ligga på och nu till slut gick det inte att stå emot längre, berättar Björn

I många lag gör lagledarna ett stort jobb men utåt sett får man kanske inte så mycket uppmärksamhet. Nelin Jensen är dock mycket väl medveten om hur viktig rollen som lagledare är och då inte enbart genom att se till att allt material är i ordning utan även i relationsskapandet. 

- Den viktigaste och tuffaste uppgiften rollen som lagledare är att skapa en fungerande länk mellan spelare och tränare. Länken ska vara så pass stark att den fungerar i såväl medgång som motgång. Naturligtvis fungerar en grupp oftast bättre i medgång men att få med sig den sjuttonde och artonde spelaren när det går emot är en utmaning. Det är väl en erfarenhet jag tar med mig in i uppdraget. 

När Lindeborg och Kulladal mött varandra i olika tävlingssammanhang har mötet mellan varven kallats El Clasico och övergångar mellan föreningarna upplevdes nästan som förbjudna ett tag. Nu har det gått ett antal år sedan lagen spelade på samma nivå. Kulladal har under perioder gått uppåt och legat i divison 3 medan vi i Lindeborgs FF halkat efter och varit nere i division 6 under alldeles för många år. 

På senare år har det därför blivit allt vanligare att äldre spelare som spelat med Kulladal i division tre valt att trappa ner i något lugnare division 6 med "Fältet". I fjol var Joachim Söderlund i LFF och inte minst Kulladals ordförande och tillika bror med Björn, Carl Nelin hoppade in och vakta målet när målvaktskrisen var som störst under fjolårssäsongen. Och nu kommer alltså Björn själv direkt från KFF till LFF. 

Utdöd antagonism eller inte. Såhär tänker Björn om det: 

 

- Det ligger i både min och min brors natur att hjälpa båda föreningarna på något sätt utan att för den delen ses som svikare. Jag tror att det på senare år har blivit viktigare att hjälpas åt utanför plan, för på plan kommer det alltid att smälla. Det är något vackert i det på något sätt. Det är nog inte lika svart eller vitt som det var förr. 

Herrlagets tränare Mattias och Roy är mycket nöjda rekryteringen av Björn Nelin Jensen. Mattias kommenterar: 

 

- Det är såklart roligt att vi knyter till oss en person med så gott rykte som Björn har. Jag tror att han kommer bidra med mycket tack vare sin personlighet och rutin. Vi ser fram emot att börja jobba med honom. 

Under 2022 har truppen inte haft någon som varit lagledare. Omar Allegra har tagit det administrativa ansvaret med FOGIS och registreringar men materialförvaltandet har tränarna fått dela på och hjälpas åt med tvätt och så. 

- Det betyder mycket för oss att vi nu har en person som ansvarar för materialförvaltningen. Det frigör både lite tid för oss och hjälper oss att kunna förbereda spelarna både till match och träningarna. Skönt och veta att vi kan fokusera på det sportsliga. 

Björn Nelin Jensen är med och startar sitt uppdrag från och med begynnelsen av November men redan nu hälsar vi honom mycket varmt välkommen! 

A-laget startar upp sin träning igen Måndagen den 14/11 kl. 20:00-21:30 på Lindeborgs konstgräs. 

 

 


Nyhetsarkiv
NH-Cupen till helgen2023-01-26 20:28
Herrar A: Nu kör vi! 2022-11-11 11:11
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer