Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948
Herr

Rafael "Rafa" Korowajczyk andra nyförvärvet!
2022-12-01 20:50

På torsdagskvällen kan Lindeborg presentera sitt andra nyförvärv under transfermånaden. Det är 22-årige Rafael Korowajczyk som ansluter från Kulladal där han lirade under säsongen 2022.

"Rafa" har trots sin unga ålder redan spelat åtta säsonger av seniorfotboll och som första utpost. Han har kommit till Lindeborg för att göra en "Tonny Tindberg", det vill säga ett försök att prova som utespelare. Hemsidan fick en intervju med den nyblivne LFF:aren:

 

Hur känns det att komma till Lindeborg?

Rafa: Det känns jätteroligt att komma till Lindeborg. Bra tränare, lagkamrater, träningar och lagledare! Av det jag har sett hittills känns allt positivt.

 

Vad fick dig att välja just Lindeborg?

Rafa: Valet landade på Lindeborg då laget och tränarna kändes bra och kan hjälpa mig att bli en bättre fotbollsspelare.

 

Berätta lite om din fotbollsbakgrund?

Rafa: Jag har spelat seniorfotboll sen jag var 15 år gammal och gjorde då min debut för Österlen FF i division 3. Efter det har jag spelat i Ystad IF, Malmö city FC, Gärsnäs AIS och Kulladals FF.

 

Du har lirat som målvakt under alla år men vill nu konkurrera som utespelare, hur kommer det sig?

Rafa: Jag har varit intresserad av att testa spela ute eftersom jag alltid varit målvakt och vill se hur det går för mig i en ny position. Hur det än går så tror jag det kommer vara nyttigt för mig då jag behöver utveckla mina fötter för att bli en bättre fotbollsspelare, både i mål och ute.

 

Vad är dina främsta egenskaper som målvakt respektive utespelare?

Mina främsta egenskaper som målvakt och utespelare är att jag är fysiskt stark, men även att jag har bra reflexer samt kan läsa av spelet.

 

Vad tror du om Lindeborgs säsong 2023?

Jag tror att det kommer vara en händelserik säsong för Lindeborg 2023. Förhoppningsvis kommer vi ligga bland topplagen och slåss om en plats upp, det är alltid extra roligt.

 

Vi hälsar Rafa varmt välkommen och ett stort lycka till i föreningen!


Nyhetsarkiv
NH-Cupen till helgen2023-01-26 20:28
Herrar A: Nu kör vi! 2022-11-11 11:11
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer