Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948

Klart med ledare för lag 15/16!
2021-05-31 04:44
Frida Lilja, Maja Sundqvist och Olivia Rudevi tar över som tränare för lag 2015/2016

Nu är det klart med tränare för lag 15/16! Det är tre av klubbens egna damspelare som går in och tränar årets fotbollskola. Två av tjejerna var även med och tränade förra årets fotbollskola, den tredje kliver in som ett nytt tillskott i ledarstaben och de skapar en härlig trio. 



 

Ledarna för Lindeborgs fotbollsskola för barn födda 15/16 är nu klara. Det är tre tjejer från klubbens egna damtrupp som kliver in och ta över laget. Frida Lilja, Maja Sundqvist och Olivia Rudevi är namnen på de tre ledarna som ska ge grunden till denna truppens fotbollsresa och utveckling. Frida och Olivia kom till klubben oktober 2019 för att spela med damlaget och redan i slutet på november 2019 var dem även med och hjälpte till som ledare för de årets fotbollskola. Maja är ett nytt tillskott till klubbens damlag och tvekade inte en sekund när hon fick frågan om att hjälpa till som ledare. Dessa tre unga tjejer har alla spelat fotboll sedan barnsben och har alla samlat på sig en del erfarenhet som spelare men även en del som tränare. 

 

Tjejerna lägger en tung vikt vid att fotbollsträningarna ska vara roliga och utvecklande. Men ser även stort på att alla utvecklas olika, har olika inlärnings förmågor och kräver därför olika sätt att lära sig på. Därför läggs det mycket vikt och tid på att dem olika moment tränas på olika sätt, med olika övningar för alla ska ges chansen att lära sig. 



Frida Lilja är 19 år och har själv spelat fotboll sedan 6 års ålder. Hon började sin resa som spelare i Arlövs BI och fortsatte sedan till klubbar som Lb07 och Hyllie Ik. Hösten 2019 kom Frida till Lindeborgs FF för att spela med damlaget men var inte svårflörtad när det kom att hjälpa till som ledare i klubbens yngre ungdomslag. Hon går in som huvudtränare för lag 2015/2016. Frida har en stor glädje och passion för fotbollen och framförallt när det kommer till att lära ut den och använda sin egna erfarenheter för att utbilda fotbollsspelare. 

“Det är extremt roligt att få gå in och ta över detta laget. Det är första gången jag ska ha ansvar för ett lag men jag ser det som en rolig utmaning med en chans att utvecklas som person och ledare. Jag älskar att träna barn, framförallt för att jag får använda min kunskap och mina erfarenheter till att lära ut och utbilda den framtida generationen av fotbollsspelare. Men också för all den glädje och energi man får tillbaka vid varje träningstillfälle från barnen. Det bästa med att får vara tränare är att man får skapa lärorika och kunskaps fyllda träningar men med glädje. Jag lägger även stor vikt vid att alla barn ska ges chansen att utvecklas utifrån sina förutsättningar” , säger Frida. 



Olivia Rudevi är 18 år gammal, hon och Frida kom tillsammans till Lindeborg. Olivia började sin fotbollsresa i Ldb Fc (Nuvarande Fc Rosengård) som 6 åring och fortsatte sedan i Hyllie Ik innan hon tog klivet över till Lindeborgs FF. Även hon var lätt övertalad att gå in som tränare i klubbens yngre lag. Olivia går in som assisterande tränare i laget och såhär ser hon på de.“Målet för mig som tränare är att att alla barn ska ges samma möjlighet att utvecklas inom fotbollen. Jag ser fram emot att bilda ett lag som brinner för fotbollen, som kommer skapa mycket glädje och minnen tillsammans. Tillsammans med mina tränarkollegor kommer vi göra allt för att barnen ska utvecklas och samtidigt ha det roligt. Jag vill skapa en stark trupp med en bra gemenskap både på och utanför planen.”, säger Olivia.



Maja Sundqvist är 19 år gammal och är ett nytt tillskott i klubben. Precis som dem andra två var det en självklarhet för Maja att gå in och hjälpa till som ledare i ungdomslagen. Även Maja började spela fotboll som 6 åring, hon startade i Kvarnby Ik och fortsatte sedan i Hyllie Ik. Maja har tidigare även varit ledare på många olika fotbolls camper och andra idrotter. Hon har en stor glädje när det kommer till att lära ut till barn och kommer passa perfekt in i ledargruppen. “Det är extremt roligt att få vara tränare för denna trupp. Jag har själv alltid älskat att spela fotboll sedan jag var i deras ålder och det är viktigt att vi satsar på dem yngre. De som är det bästa med att vara ledare är att får göra träningarna lärorika men roliga. Att få utveckla barnens fotbolls motorik, teknik, samarbete men med glädje är något jag kommer bidra med. Jag hoppas även att vi kan lyckas skapa en glädje hos dem som gör att dem vill fortsätta med fotbollen i även en högre ålder. Det bästa med att vara ledare för dem allra yngsta är all glädje och energi man får men även att man får möjligheten att följa deras utveckling och fotbollsresa som spelare.”, säger Maja.



Det är en stor glädje att få gå in som ledare med Maja och Olivia. Vi träffades när vi alla spelade i Hyllie Ik och blev då otroligt nära och bra kompisar. Att få stå på fotbollsplanen tillsammans igen som både spelare och tränare är extremt roligt. Det känns som att vi kan bli en bra trio tillsammans när det kommer till att leda ett lag. Vi har känt varandra i några år nu och har redan varit tränare tillsammans vid några olika tillfällen. Vi vet varandras styrkor och svagheter och kompletterar varandra bra. Vi ser fram emot att bilda ett lag med bra gemenskap, mycket glädje och respekt. Men även att skapa lärorika, utvecklade och glädjefyllda träningar för barnen. Nu ser vi fram emot ett år med mycket kunskap, glädje och energi. Vi har även fått en trupp som växer för varje träning som går med härliga spelare som har mycket glädje och energi,  säger Frida Lilja.

 


Nyhetsarkiv
Vecka 162021-04-23 21:24
Årets första träning!2021-04-07 15:53
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer