SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948

Debuten avklarad för vårt Lag 6 år
2021-09-19 21:57

På Söndagen bjöds det på rent fotbollsgodis och mycket glädje när Lag 6 år spelade sin första match mot Skabersjö IF. 

Söndagen den 19/9 2021 är numera ett speciellt datum för några av våra medlemmar. Det är nämligen det datum som dem spelade sin absolut första fotbollsmatch.

 

Kanske fick vi idag se en framtida ny Zlatan Ibrahimovic eller Kosovare Asllani eller varför inte Emil Forsberg eller Caroline Seger? 

 

Men det tillhör en väldigt avlägsen framtid. Nu fokuserar vi bara på nuet och det nuet var fantastiskt. 

Det fullkomligt spratt i kroppen hos våra röda fotbollshjältar  inför matchen och det bjöds på härliga känslor och mycket glädje när matcherna blåstes igång på Lindeborgs IP.

 

Två matcher bjöds det på denna dag. Det var ett lag 6 som delades upp i två lag som mötte vars ett lag från Skabersjö IF. 

Eftersom Skabersjös trupp var blandat med 7-åringar också så fanns ett par spelare från Lindeborgs 7-årslag med också. 

Ledarna från både 6-års och 7-årslaget hjälptes åt med coachningen och såhär säger två av ledarna om matcherna: 

 

- Det var kul att se 6-åringarna debutera och dom gjorde det med bravur. Det syntes att samtliga barn hade roligt och jag tror dom flesta hade velat spela ännu mer. Stolt också över de 7-åringar som spelade som stöttade sina yngre medspelare på ett föredömligt sätt, säger Jesper Svanberg som vanligtvis tränar Lag 7 år. 

 

- Jag tyckte det var bra. Tyckte de var bra att mina 6 åringar fick börja spela med ett år äldre och ha någon att luta sig lite på. Överlag var det trevligt och barnen verkade jätteglada och nöjda efteråt och likadant med föräldrarna. 

Om man ska kolla mer på spelet i sig så kändes det som att det finns bra potential till att lära sig mer om spelet, barnen försökte passa, hjälpa varandra. Tyckte de såg bra ut för att vara första matchen för många. 

Men det kändes även som att barnen har förstått och lärt sig av de vi tränar på vilket jag kände var en bra bekräftelse för mig.

Men det var helt klart en bra förmiddag och det var kul😊, menar Frida Lilja som tränar gruppen för 5- och 6-åringar. 

Superbra jobbat alla spelare, ledare och föräldrar som hejade och stöttade laget genom hela matcherna. 

MED VARANDRA - FÖR VARANDRA! 


Nyhetsarkiv
Vecka 162021-04-23 21:24
Årets första träning!2021-04-07 15:53
 
Våra sponsorer