Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948

Veckans matchvärdar: Lag 2013
2023-04-14 08:00
T v: Caspian Nerbring som målvakt. Mitten: Caspian och Mustafa Erdem T.h: Mustafa i mitten mellan lagkamraterna Alfred och Lucas

Från och med säsongen 2023 kommer våra ungdomslag att vara matchvärdar på Herrseniorernas matcher. Det innebär att ni som supportrar kommer att möta både spelare, ledare och vårdnadshavare från laget under matchen då det är dem som står i fiket, inträdet och är bollkallar. Först ut den här säsongen är Lag 2013.

Lag 2013 är idag en stabil trupp på 28 spelare och 4 ledare. 

Gruppen startade 2018 och en ganska stor del av truppen är kvar jämfört med den grupp som startade då. 

 

Trots att det varit en ganska hög omsättning på ledare i gruppen har man ändå lyckats behålla en kontinuitet på spelarsidan. 

 

Av ursprungsledarna är det bara ordförande Martin Nerbring kvar i gruppen. 

 

I år är första året för laget i spelformen 7 mot 7. Redan under försäsongen har laget visat prov på en enorm utveckling både tekniskt och genom att förstå tänket med 7 mot 7 i positionering på planen. 

 

Nedim Krcic kom som ny tränare i höstas och har hunnit träna laget i snart ett år:

 

- Spelförståelsen i laget har utvecklats jättemycket den senaste tiden. Grabbarna börja förstå vad det är vi pratar om på träningarna. De använder varandra betydligt mer i passningsspel vilket har lett till att de inte stjäl bollen av varandra. Sen märker vi ju att grabbarna blir gladare av att vi lyckas med det vi tränar på även i matcher. 

 

Själv har Nedim alltså varit i laget mindre än ett år och utan egna barn i laget och utan erfarenhet i klubben sedan tidigare är frågan naturlig: Varför är det så kul att vara ledare i Lindeborgs FF 1948? 

- Jag har jobbat med barn från 2011 till 2018. Då fick jag mitt första jobb som kemist. Jag la då ner det där med barn för att fokusera fullt ut på min yrkeskarriär. När jag sedan fick fast jobb på Magle kände jag att allt var stabilt och att jag ville tillbaka till att jobba med barn. 

 

Även om Nedim varit boende på Lindeborg har det inte varit så mycket kontakt med föreningen förrän hans sambo Elin, som haft ordförande Martin Nerbring som kolloledare, svarade på en annonsering om ledaruppdrag som föreningen la ut. 

 

- Jag bor på sydöstra sidan av Lindeborg och mina föräldrar bor på nordvästra sidan. När jag går mellan mitt nuvarande hem och mitt familjehem passerar jag planen och en dag sa jag till min fästmö att jag hade tyckt att det vore kul att jobba med barn och ungdomar igen. Så när hon berättade om att Lindeborg sökte ledare kunde jag inte säga nej. Både för hjälpropet från Lindeborgs sida men också för mitt eget nöje att få jobba med barn och ungdomar igen. 

 

Två av spelarna i truppen är Mustafa Erdem och Caspian Nerbring som varit med i laget ganska länge nu och de älskar att spela fotboll i Lindeborgs FF 1948. 

 

Mustafa har bara spelat i LFF och förklaringen är lika enkel som självklar: 

 

Vi har ett riktigt bra lag! Vi har kul ihop inte bara på träningar och matcher utan vi hittar på saker utanför också. Det var speciellt kul att ha FIFA-turnering och käka pizza, säger han. 

 

Att Caspian skulle representera Lindeborg stod klart långt innan han föddes. Med en pappa som är ordförande i föreningen blev det naturligt att han började som femåring. Men då han gått i skola i andra föreningars upptagningsområden har han varit i två andra föreningar, Limhamn FC och Tygelsjö IK där han tränar för tillfället med sina klasskamrater. 

Men ändå vill Caspian behålla kontakten med laget och tränar en gång i veckan med Lindeborg. 

 

- Jag började här när jag var fem år och jag har fått många kompisar i det här laget. Jag trivs så bra och gillar att följa A-laget också. Det är svårt att slita sig från föreningen, menar Caspian. 

 

Det här året är första året som laget ska spela seriespel i spelformen 7 mot 7. Både "Musti" och "Cabbe" ser fram emot det och är rörande överens om att 7 mot 7 är roligare. 

 

Det är roligare för att det är större plan och större mål, säger Caspian

 

- Vi får också lära oss nya positioner, fyller i Mustafa i. 

 

Under våren kommer laget att spela seriespel med två lag och förhoppningen är att i samarbete med P9 starta ett blandat lag i serien till hösten. 

 

Vi önskar Mustafa, Caspian och hela Lag 2013 ett stort lycka till med säsongen och de hoppas såklart på att Du kommer ner till Lindeborgs IP ikväll för att köpa en entrébiljett och därmed stötta laget. 

 

MED VARANDRA - FÖR VARANDRA! 


Nyhetsarkiv
Joyna2024-01-26 10:00
Jul med LFF19482023-12-03 18:06
Stort tack! 2023-05-27 15:52
2022-11-28 21:34
KAMPANJ I WEBBSHOPEN! 2022-06-06 06:53
LFF-DAGEN 6/62022-05-13 22:22
2021-11-22 07:52
Nominera din tränare! 2021-10-15 16:32
Välkommen!2020-08-11 10:01
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer