Lindeborgs FF 1948 - Klubbshop
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindeborgs FF
1948

Historiskt kval väntar för Fältet!
2020-10-10 23:00

Under Söndagen ställs Lindeborgs FF 1948:s damer inför en utmaning man aldrig tidigare ställts inför. Kval!

Billesholms IK har under säsongen 2020 spelat i Division 3 Nordvästra där man slutade 10:a efter att ha tagit 7 poäng på 11 matcher. Men vi återkommer till våra motståndare om en liten stund.

Först ska vi försöka ta reda på vad som ligger bakom LFF1948:s succé. Detta genom att prata med lagets kapten Sofia Jönsson.

LFF slutade årets seriespel på andra plats bakom självklara segrarna Malmö FF. Det är den bästa placering i seriesystemet ett LFF-lag på damsidan har presterat. Laget har sedan återstarten 2014 blivit bättre och bättre för varje år och enligt lagkapten Jönsson är de stora anledningarna till årets framgång kontinuitet och sammanhållning.


-       Vi har känts stabilare än någonsin i år och alla i laget vet sina roller, menar lagkaptenen som varit med ända sedan återstarten.


Årets säsong har, precis som alla tidigare säsonger, kantats av mycket skador och frånvaro av olika anledningar men detta till trots menar Sofia att man har varit fler på träningarna än tidigare. I kombination med att laget nu har fler tränare i truppen med olika roller har det varit en stor anledning till att sammanhållningen och kontinuiteten blivit starkare.


-       Allt har med vartannat att göra. Kontinuiteten på träningarna har skapat en bra sammanhållning i hela gruppen och det har medfört att man känner sig tryggare i gruppen. Man har vågat misslyckas för att man vet att ens lagkamrater håller en om ryggen oavsett.


Inför årets säsong gjordes det klart med en fortsättning med tränare Krister Jönsson som tog över laget igen i mitten på förra säsongen. Under året har det dessutom tillkommit tre nya tränare. Fredrik Lilja, Philip Allegra och Filip Lindkvist har alla kommit in med olika erfarenheter med sig och med olika kompetenser.


-       Att ha 4 tränare som lyckas ena sina olika kompetenser innebär en fantastisk bredd för hela laget, menar Sofia.


Inför matchen mot Billesholms IK är laget enormt taggat. Detta trots att laget har många spelare på sin frånvarolista.

Enligt Sofia Jönsson är säsongen redan en succé oavsett hur dubbelmötet mot Billesholm går.


-       Men tro inte att vi är nöjda. Vi vill gå in och spela vårt spel och ta oss upp i trean, understryker hon.


Även en av lagets tränare, Philip Allegra, menar att det är viktigt att laget går in i mötet med BIK med inställningen att spela sitt eget spel.


-       Hela säsongen har vårt spel byggt på spelövertag med bollen där vi bygger upp anfallen bakifrån och varierar med både korta och långa passningar. Detta är något vi vill ta oss med in i kvalet.


Lagets chanser bedömer Allegra vara tämligen stora.


-       Vi har varit målfarliga i år och kan vi behålla den formen och spela med hjärtat kan vi utnyttja det faktum att vi har en positiv känsla som ska kvala oss uppåt istället för att hålla sig kvar som Billesholm, menar tränaren.

 

Laget som Fältets damer ska ta sig an är en förening som har anor från 1939 när föreningen Vrams IF grundades. Billesholms IK presenterades när man bytte namn från Vrams IF. Damverksamheten började ta form 1973 och 2005 blev Billesholms IK en renodlad flick- och damförening.


De senaste säsongerna har laget varit stabilt placerade i Division 3 och innan dess har laget en historik av många säsonger i division 2.


Den gångna säsongen har, om man tittar på resultaten, laget presterat både högt och lågt. Man förlorade mot nerflyttade Röstånga IS men spelade 1-1 mot topplaget Råå IF.

Därför är det extremt svårt att sia om vart BIK står någonstans när de kommer till Lindeborgs IP men vi från Lindeborgs sida hoppas självklart att LFF1948 kan dra nytta av en positiv säsong i ryggen.


Vi hälsar härmed våra motståndare välkomna till Lindeborgs IP!


Med varandra – För varandra!


Forza Fältet! 


Nyhetsarkiv
Joyna2024-01-26 10:00
Jul med LFF19482023-12-03 18:06
Stort tack! 2023-05-27 15:52
2022-11-28 21:34
KAMPANJ I WEBBSHOPEN! 2022-06-06 06:53
LFF-DAGEN 6/62022-05-13 22:22
2021-11-22 07:52
Nominera din tränare! 2021-10-15 16:32
Välkommen!2020-08-11 10:01
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer